7 iedarbīgas metodes, kas liks pelēm baidīties iet jūsu mājā

Kajēnas pipari
Kajēnas pipari – lēts, taču ļoti iedarbīgs līdzeklis cīņā pret pelēm. Vienkārši izberiet kaltētus kajēnas piparus vietās, kurs mēdz mitināties peles – tās tur vairs neatgriezīsies.

Lasi vēl: Lūk, kā jūsu kāzu datums ietekmē Jūsu ģimenes attiecības!
Ķiploki
Sajauciet sagrieztus sīpolus ar ūdeni, jo šādi ir iespējams pagatavot pašiem savu spreju pret pelēm. Bet ar ķiploku daiviņām atbaidiet peles vietās, kur tās iekļūst jūsu mājā.
Mitruma uzsūcošas lupatiņas
Lai gan daudzi cilvēki apgalvo, ka šī metode tiešām strādā, tik pat daudzi cilvēki izturas ļoti skeptiski pret to. Viss, kas esot jādara, ir jāsaliek šīs lupatiņas vietās, kur peles iekļūst mājās: grīdās esošās plaisas, bēniņos esošās spraugas utt. Jo spēcīgāks būs lupatiņu aromāts, jo lielāka iespēja, ka peles mājai netuvosies, jo tām nepatīk nekas, kam ir spēcīgs aromāts.


Krustnagliņas
Pelēm nepatīk krustnagliņas, bet jums tā var kļūt par aromaterapiju. Salieciet krustnagliņas marlē vai tīkliņveida maisiņos un nolieciet tos vietās, kur manīti grauzēji.
Piparmētra
Paņemiet 100% piparmētru ēterisko eļļu un uzpiliniet 5 pilienus tās uz vates bumbiņas. Tad salieciet šīs vates bumbiņas tajās vietās, kur jūs redzējāt peles. Atjaunojiet vates bumbiņas ik pēc 2-4 nedēļām.
Tāpat jūs varat sajaukt kopā piparmētru ēterisko eļļu ar ūdeni un izsmidzināt šo maisījumu vietās, kur var parādīties peles. Bonuss: piparmētru ēteriskā eļļa lieliski noder gaisa atsvaidzināšanai, kā arī spēj samazināt galvassāpes un nemieru.


Amonjaks
Pelēm nepatīk spēcīgas smakas, jo īpaši amonjaka aromāts. Ielejiet to nelielās bļodiņās un atstājiet tās vietās, kur manītas peles. Taču atcerieties faktu, ka amonjaks nav pat patīkamākais un veselīgākais variants cilvēkiem un mājdzīvniekiem, tādēļ no sākuma izmēģiniet citas metodes.

Un kā jūs cīnāties ar pelēm?

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru