8 viegli pagatavojamas uzkodas svētku gaisotnei. Šīs uzkodas sajūsminās viesus!

Egle ar sieru un vīnogām

Ar to nu dien viss ir pavisam vienkārši: vienkārši nomazgā vīnogas, nelielos kubiņos sagriez sieru un to pašu izdari arī ar mango. Bet tagad visas sastāvdaļas izkārto uz servējamā šķīvja vai dēlīša kārtās tā, lai veidotos eglītes siluets. Nav nekas sarežģīts, taču izskatās ļoti efektīgi!

Mandarīni šokolādē ar riekstiem

Ja tev ir apnicis ierastais mandarīnu izskats, var mēģināt tos „uzfrišināt”. Ūdens peldē izkausē šokolādi, mērcē tajā sausas mandarīnu daiviņas un apviļā tās drupinātos riekstos. 30 minūtes ledusskapī, un tavu galdu rotās restorānu cienīgā uzkoda.

Viegla uzkoda pie šampanieša

Spilgtas jaungada cepurītes ir lieliska uzkoda pie glāzes šampanieša. Banānu sagriez ripiņās, virsū katrai banāna ripiņai liec zemeni un mazu marshmallow zefīriņu. Sastiprini ar kanapē vai zobu bakstāmiem kociņiem un tava svētku uzkoda ir gatava!

Lavaša ruletes ar sieru un šķiņķi

Visvienkāršāko lavaša uzkodu ruleti var itin viegli pārvērst par jaungada gardumu, vajag tikai izdomāt kādu īpašu pasniegšanas veidu. Lavašu pārsmērē ar majonēzi, virsū liec sarīvētu sieru un šķiņķi, pārklāj ar vēl vienu lavašu un satin ruletē.

Uzkodu ruleti sagriez 10 cm biezajā šķēlēs un sakārto kaudzītē tā, lai veidojas egles siluets.

Lasi vēl: Draugam pieder divi briesmīga paskata suņi – rotveilers un stafordšīras bulterjers. Reiz pastaigas laikā suņi atgriezās pie viņa ar dāvanu…

Santa Klausa ziemeļbriežu izskata kēksiņi

Mēs nerakstīsim šeit šokolādes kēksu recepti, jo katrai saimniecei tā ir sava, jau gadiem pārbaudīta. Bet ja nu gadījumā jums tādas nav, internetā varēsiet sameklēt neskaitāmas versijas par šo desertu. Lai svaigi izcepti kēksiņi iegūtu Jaunā gada cienīgu izskatu, izdari sekojoši: ūdens peldē izkausē šokolādi, sajauc to ar saldo krējumu un pūdercukuru un ar iegūto glazūru bagātīgi pārsmērē kēksiņus.

Nesagaidot glazūras sacietēšanu, katru kēksiņu dekorē ziemeļbrieža purniņa izskatā – no olbaltumu glazūras un šokolādes pilieniem uztaisi acis, no apaļiem smilšu cepumiem – purnu, no mazākiem cepumiem – degunu, bet ragu vietā izmanto kliņģerīšus. Šādu kēksu dekorēšana aizrauj gan pieaugušos, gan bērnus ne mazāk, kā piparkūku apgleznošana ar glazūru.

Izskatīgas un vienkārši pagatavojamās uzkodas Ziemassvētku vai Jaungada galdam noderēs katrai saimniecei! Lai pārvērstu Ziemassvētku vai Vecgada vakariņas par īstu mielastu, nemaz nevajag pielikt īpašas pūles vai tērēt daudz laika, pietiek vienkārši pieslēgt savu izdomu un nodrošināties ar mazu palīgu – bērnu atbalstu.

Zemes Cūka dod priekšroku oriģināliem un sātīgiem ēdieniem, bet pielabināties jaunai gada saimniecei palīdzēs ar mīlestību gatavotās aukstās un karstās uzkodas.

Pastāsti mums, kādas svētku uzkodas gatavo tavā ģimenē?

Avots:

cemicvet

Pievienot komentāru