8 viegli pagatavojamas uzkodas svētku gaisotnei. Šīs uzkodas sajūsminās viesus!

Kad Ziemassvētku vai Vecgada vakara ēdienkarte ir jau kārtīgi izplānota, atliek vien dažādot sātīgu mielastu ar viegli pagatavojamām uzkodām, kas noteikti pārsteigs jūsu ciemiņus un mājiniekus, bet galvenais – radīs neatkārtojamu svētku un mājīguma gaisotni. Siera sniegavīra, svētku maizītes un piemīlīgi kēksiņi – tas viss radīs nebijušu sajūsmu ne vien bērnos, bet arī pieaugušajos.

Mēs dalāmies ar tevi šajās ātri pagatavojamu jaungada uzkodu receptēs, kuru izskats liek mesties Jaunā gada deju virpulī. Satriecoši!

Uzkodas Jaungada galdam

Olu sivēntiņi

Tematiska uzkoda Jaunā gada sagaidīšanai, kas noteikti nāks pie sirds jaunā gada aizbildnei – cūkai un kļūs par īstu svētku galda rotājumu. Viss, kas tev būs vajadzīgs, ir vārītās vistu olas, burkāni un melno piparu graudi.

Gatavos sivēntiņus var izsēdināt uz salātu lapām un dekorēt ar tiem svētku galdu, bet var vienkārši kā veiksmes talismanu uzlikt katram viesim uz šķīvja – pavisam lēti un vienkārši. Bet svarīgākais, ka to pagatavošanu var uzticēt bērniem.

Svētku maizītes

Ir neskaitāmi svētku maizīšu pagatavošanas varianti, turklāt to pagatavošana neprasa nekādu īpašo kulinārijas prasmju. Vienkārši ar kausēto sieru pārsmērē maizes šķēles, izveido zaļumu un gurķu eglīti, dekorē ar svaigu saldo piparu kubiņiem, ikriem vai granātābolu sēklām un vari droši pasniegt tos galdā.

Siera sniegavīri

Pavisam neparasti svētku sniegavīri! Cieto sieru, nedaudz brinzas un ķiploku sarīvē uz smalkās rīves un samaisi. No iegūtās masas saveļ dažāda izmēra bumbiņas (vienu lielāku un vienu nedaudz mazāku) un uz 15 minūtēm liec saldētavā.

Atdzesētās bumbiņas apviļā kokosriekstu skaidiņās, izrotā un pasniedz svētku galdā. Tavi ciemiņi noteikti būs sajūsmā!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru