Aizsardzības ministrs darba vizītē apmeklēs Kanādu

No 5. līdz 8.maijam aizsardzības ministrs Artis Pabriks darba vizītē apmeklēs Kanādu, lai pārrunātu valstu sadarbību aizsardzības jomā, tostarp NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā aktualitātes un reģionālās drošības izaicinājumus.

Vizītes ietvaros A. Pabriks tiksies ar Kanādas aizsardzības ministru Hardžitu Sadžanu (Harjit Sajjan) un vairākām citām Kanādas aizsardzības nozares augstākajām amatpersonām, kā arī Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas vadību.

A. Pabriks iepazīstinās Kanādas pārstāvjus arī ar Latvijas aizsardzības nozares prioritātēm, tostarp, visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanu.

Tāpat A. Pabriks tiksies ar Kanādas domnīcu pārstāvjiem, lai pārrunātu mūsdienu drošības izaicinājumus, kā arī piedalīsies diskusijā par dezinformāciju Makdonalda-Lorjē Institūtā (Macdonald-Laurier Institute).

A. Pabriks arī vadīs vieslekciju Karltonas Universitātes (Carleton University) studentiem, iepazīstinot ar drošības izaicinājumiem Baltijas reģionā.

Vizītes laikā Kanādā A. Pabriks arī noliks vainagu Nacionālajā kara memoriālā un piedalīsies holokausta piemiņas ceremonijā Kara muzejā.

Savukārt no 8. līdz 13. maijam aizsardzības ministrs A. Pabriks uzturēsies darba vizītē Vašingtonā, ASV.

Jau ziņots, ka Kanāda vada NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu, kuru veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Pievienot komentāru