Austrālijā valdība ar saindētiem cīsiņiem vēlas likvidēt 2 miljonus kaķu

Austrālijas valdība līdz 2020.gadam apņēmusies nogalināt vismaz 2 miljonus valstī mītošo savvaļas kaķu, ziņo raidorganizācija “CNN”, raksta jauns.lv

Viens no veidiem, kā atbrīvoties no kaķiem, būs to indēšana ar toksiskiem cīsiņiem, kas veidoti no ķenguru un vistas gaļas, garšvielām un indes.

Saindētā gaļa no lidaparātiem lielos daudzumos tiks nomesta savvaļas kaķu apdzīvotajās teritorijās. Tāpat zvērus iecerēts arī izķert ar lamatām un nošaut.

Savvaļas kaķu populācija Austrālijā mērāma pat līdz 6 miljoniem, un, kā uzskata valdība, plēsīgie dzīvnieki dabai nodara lielu postu.

Lasi vēl: Nepieklājīgi garšīga torte – salāti. Ļoti iesakām!

Austrālijas valdība savus kaķu iznīdēšanas plānus atklājusi jau 2015.gadā, toreiz savā virzienā izsaucot asu kritiku. Vairāk nekā 160 tūkstoši cilvēku parakstīja petīciju plāna atsaukšanai, ziņo jauns.lv

Atklātu vēstuli valdībai adresēja arī aktrise Bridžita Bardo, lūdzot izbeigt genocīdu pret dzīvniekiem, savukārt dziedātājs Morisejs nāca klajā ar skaļu paziņojumu, izsakot domas, ka “pasauli pārvalda idioti”.

Neskatoties uz radošajām izpausmēm, kuras kaķu iznīcināšanai iecerējusi valdība, par aptuveni 83% nogalināto kaķu atbildīgi vietējie mednieki, jo, piemēram, Kvīnslendas štats medniekiem par vienu savvaļas kaķa galvaskausu atlīdzībā piedāvā 10 Austrālijas dolāru.

Avots:

jauns.lv

Pievienot komentāru