Alkoholisko dzērienu kaitīguma reitings. Es biju izbrīnīta par to, kas ieņēma pirmo vietu!

Svinīgu svētku mielastu ir grūti iedomāties bez kādas, vismaz nelielas reibinošā dzēriena karafes – tas jau ir kļuvis par savdabīgu svētku vai draugu atkaltikšanās atribūtu. Jūs varat būt pārliecināts atturībnieks, taču saviem ciemiņiem galdā noteikti liksiet kādu pudelītigrādīgā.

Ja no rīta gribat justies kā gurķītis, svarīgi zināt, kādu alkoholu dzert, lai tā atstātais kaitējums organismam būtu minimāls. Jūs noteikti zināt, ka sarkanvīna dzeršana ir pat veselīga, bet šampanietis reibina jau ar otro glāzi. Sarežģītāka situācija ir ar stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Tāpēc mēs ,pamatojoties uz Lielbritānijas Karaliskās ķīmiķu biedrības pētījumiem, esam sagatavojuši jums alkoholisko dzērienu reitingu, kur grādīgie dzērieni sarindoti atkarībā no to kaitīguma pakāpes.

  1. vieta – rums

Daudzu iecienīto dzērienu var uzskatīt par gandrīz vai veselīgu. Tajā ir augsts kālija, fosfora un cinka saturs. Līdz ar to, pat ja gadīsies izdzert palielu šī dzēriena daudzumu, iespēja ar to saindēties ir pavisam niecīga. Tikai ņemiet vērā, ka mēs runājam par tīro rumu, nevis par tā klātbūtni dažādos kokteiļos.

  1. vieta – tekila

„Nolaizi, izdzer, iekodies!” šāds ir šī dzēriena sauklis. Jā, tekila ir ļoti stiprs, bet tai pašā laikā arī gana veselīgs dzēriens. Agave satur īpašos polisaharīdus – fruktānus, kas spēj regulēt kuņģa skābi un palīdz čūlaino kolītu gadījumā. Līdz ar to nelielās devās šīs dzēriens ir pat dziedinošs. Turklāt sāls lietošana sekmē ūdens aizturi organismā, tāpēc arī no rīta jūs nemocīs slāpes.

  1. vieta – degvīns

Esi izbrīnīts, ka šņabītis netika ierindots pirmajā vietā? Lai gan degvīns ir iemantojis visai nelāgu slavu, tas tiek uzskatīts par vienu no mazāk kaitīgajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Degvīns nesatur krāsvielas, aromatizētājus, un tas iziet rūpīgu attīrīšanu.

Bet ja vien degvīns, darināts nevis ar cukuru, bet gan ar medu, tad to var attiecināt pie diētiskiem dzērieniem. Taču ar to noteikti nevajadzētu aizrauties, šņabis tik tiešām biežāk par citiem dzērieniem izraisa saindēšanās, jo tas tiek biežāk viltots. Bet pārāk bieža šņabja lietošana izraisa atkarību un noved pie alkoholisma.

  1. vieta – viskijs

Šis alkoholiskais dzēriens ir ellaga skābes avots, kas savukārt cīnās ar onkoloģiskiem veidojumiem. Runā, ka tā spēj nogalināt vēža šūnas, neskarot un nekaitējot veselām.  Taču, izņemot to, viskijam ir augsta etanola koncentrācija, tas ātri uzsūcās organismā, un jau pēc kādas stundas pasaule tavās acīs sāks pamazām griezties. Bet no rīta tevi sagaidīs nepatīkamas paģiras. Līdz ar to kārtīgi apdomā, vai šis dzēriens ir tā vērts.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru