Arsēns, nitrāti un fluorīdi: ārsti brīdina, ka atkārtoti vārīts ūdens var būt dzīvībai bīstams!

Vai esi kādreiz atkārtoti pārvārījis ūdeni? Nekad to vairāk nedari!

Ārsti apgalvo, kas tas var būt bīstami tavai veselībai!

Kāpēc atkārtoti vārīts ūdens ir kaitīgs?

Ja tu lietotīru destilētu un dejonizētu ūdeni, tad nekas slikts nenotiks, ja vāra to vēlreiz. Tad tu vari neuztraukties!

Bet parastajā krāna ūdenī ir daudz dažādu vielu. Vārot vairāk nekā vienu reizi, tā ķīmiskais sastāvs mainās uz slikto pusi. Fakts ir tāds, ka, atkārtoti uzsildot, ūdenī izšķīdušās gāzes un minerālvielas tiek pārveidotas par toksiskām vielām.

Kādas ir šīs kaitīgās vielas? Parasti atkārtoti vārītais ūdens satur nitrātus, arsēna sāļus un fluorīdus. Turklāt pat tādi noderīgi savienojumi kā kalcija sāļi šajā gadījumā var pārveidoties par potenciāli bīstamiem kompleksiem!

Ar ko tas draud?

Vai tad tu pirktu veikalā ūdeni, kurs virsū būtu rakstīts “Arsēns””? Ar atkārtoti vārītu ūdeni ir tieši tas pats!

Lūk, ko pastāstīja eksperte Džūlija Harisone.

  1. Regulāra pat nelielu arsēna devu uzņemšana var izraisīt vēzi, sirds slimības, neauglību un neiroloģiskas problēmas.
  2. Nitrāti pie atkārtotas vārīšanas pārvērš nitrozamīnus un kļūst kancerogēni. Šīs ķīmiskās vielas ir saistītas ar vēzi, piemēram, leikēmiju un Hodžkina limfomu, kā arī citiem vēža veidiem.
  3. Fluorīda koncentrācijas palielināšana var negatīvi ietekmēt bērnu neiroloģisko attīstību, jo īpaši viņu kognitīvās funkcijas veidošanos.
  4. Noderīgie minerāli, kas mums ir labvēlīgi nelielās devās (piemēram, kalcija sāļi), vārot vēlreiz, var izraisīt nieru akmeņu un žultsvadu veidošanos, artēriju sienu sabiezēšanu un artrīta veidošanos.

Turklāt tējas cienītāji zina, ka atkārtoti vārītais ūdens sabojā iecienītākā dzēriena garšu!

Un ja tu to esi darījis vairāk nekā vienu reizi?

Saskaņā ar Dr. Annas Marijas Helmenšteinas teikto, tu vari atkāroti vārīt ūdeni, bet tikai noteiktās situācijās.

“Neuztraucieties, ja kādu iemeslu dēļ pāris reizes pārvārāt jau reizi vārītu ūdeni. Bet tam nevajadzētu kļūt par ierasto praksi! Grūtniecēm un cilvēkiem, kam ir risks saslimt ar noteiktām slimībām, vajadzētu izvairīties no atkārtotas vārīšanas potenciāli bīstamu ķīmisko vielu lielās koncentrācijas dēļ.”

Lasi vēl: Lūk, kā nepieciešams gulēt, lai aktivizētu limfas plūsmu, atbrīvotos no sāpēm, liekā svara un ne tikai!

Vēlreiz atgādinām, ka viss iepriekš minētais attiecas tikai uz parasto krāna ūdeni. Eksperti iesaka izmantot tīrīšanas filtrus, neuzglabāt šķidrumu plastmasas pudelēs un izliet saturu no tējkannas, ja tas ilgu laiku bijis dīkstāvē.

Avots:

infakty

Pievienot komentāru