Lūk, kā nepieciešams gulēt, lai aktivizētu limfas plūsmu, atbrīvotos no sāpēm, liekā svara un ne tikai!

Ja tu domā, ka miegs ir vajadzīgs tikai tam, lai atpūstos un atjaunotu savu enerģiju, tad tu ļoti maldies! Un lūk, kāpēc tā…

Miega laikā mūsu ķermenis veic vairākus svarīgus uzdevumus, piemēram, hormonu ražošanu, toksīnu izvadīšanu, muskuļu relaksāciju un pat bezjēdzīgas informācijas likvidēšanu.

Pētījumi liecina, ka nakts miega trūkums var novest pie tā, ka mūsu domas kļūst negatīvākas un pesimistiskākas. Turklāt miega kvalitāte var ietekmēt arī svarīgus hormonus, kas regulē mūsu bada sajūtu, kas ietekmē uztura patēriņu un svara pieaugumu.

Lai gan katram cilvēkam ir vēlamā poza gulēšanai, šī vienkāršā ieraduma maiņa var būt svarīga visa ķermeņa veselībai.

Apskati priekšrocības un trūkumus, ko piedāvā katra pozīcija, un varbūt tu mainīsi ķermeņa stāvokli miega laikā:

  1. Kreisā puse

Gulēšana uz vienu no sāniem ir izplatīta pozīcija. Pētījumi rāda, ka gulēšana uz kreisā sāna ir viena no labākajām miega pozīcijām, jo tā rada daudzus ieguvumus veselībai.

Galvenais – tiek uzlabota limfātiskās sistēmas darbība, kas dominē šajā ķermeņa pusē. Tas palīdz efektīvāk izvadīt toksiskas vielas, novērš pietūkumu un šķidrumu uzkrāšanos organismā. Turklāt aizkuņģa dziedzeris un kuņģis atrodas ķermeņa kreisajā pusē, kas atvieglo gremošanu.

Šajā stāvoklī galva un kājas ir sirds līmenī, kas atvieglo asinsriti un veicina pareizu ķermeņa darbību miega laikā. Ir svarīgi izvēlēties plakanu spilvenu, lai novērstu spēcīgu kakla liekšanu.

  1. Labā puse

Lai gan gulēšanai uz kreisā sāna ir vairāk priekšrocību, arī šī pozīcija nodrošina pareizu mugurkaula un vispārēju ķermeņa stāvokli miega laikā. Tomēr, ņemot vērā barības vada sfinktera relaksāciju, šī izvēle palielina kuņģa refluksaiespējas.

  1. Gulēšana uz muguras

Daudzi uzskata, ka šī ir viena no labākajām miega pozīcijām, jo tā atslābina locītavas un novērš sāpes. Bet tam tev vajadzētu gulēt, izstiepjot rokas paralēli ķermenim vai novietojot tās uz vēdera. Tas ir arī lielisks stāvoklis, lai atvieglotu simptomus tiem, kas cieš no refluksa un kuņģa slimībām.

Vēl viens iemesls gulēt uz muguras –tiek novērsta grumbu veidošanās uz sejas, kakla un dekoltē.

Sliktā daļa ir tā, ka šī pozīcija ir nelabvēlīga mugurkaulam, tāpēc ir ļoti svarīgi izmantot zemu spilvenu, lai izlīdzinātu kakla līniju ar pārējo mugurkaulu. Ja to neizdodas veikt, var rasties sāpes mugurā, kaklā un plecā. Šī pozīcija arī veicina tādas problēmas kā krākšana un apnoja.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru