Aveņu un banānu gardākā ievārījuma recepte. Garša sanāks pārsteidzoša un atgādinās augļu košļeni

Klasiskais aveņu ievārījums ir īsts atradums aukstajā gada laikā. Salds, aromātisks un der visam. No tā var gan karsto dzērienu pagatavot, gan pīrāgu, var gan ar pankūkām ēst, gan uz maizes uzsmērēt. Vienmēr gardi!

Mēs pastāstīsim kā iemīļotajam ogu ievārījumam piešķirt neparastu garšu. Nepieciešams pievienot tikai banānu. Jā, jā, tieši banānu. Garša sanāks pārsteidzoša un atgādinās augļu košļeni. Sākumā šķitīs, ka garšo pēc avenēm, bet pēc tam varēs sajust banānu garšu. Ideāla kombinācija!

Avenes ziemai

Avenes ir kaprīzas ogas. Sākumā šķiet, ka pagatavot ievārījumu ir vieglāk par vieglu. Tomēr ogas ir viegli pārvārīt vai sabojāt gatavā produkta garšu ar liekām sastāvdaļā,.

Aveņu ievārījumuvislabāk ir vārīt ar garšaugiem – piparmētru, melisu vai baziliku. Lai nepārmāktu ogu garšu, varat pievienot ābolus, bumbierus, mellenes, dzērvenes, banānus. Avenes nav draudzīgas ar zemenēm un jāņogām. Šīs ogas nomāc spēcīgo aveņu garšu.

Aveņu ievārījums ar banāniem ilgi uzglabājas. To var pagatavot no saldētām ogām. Šim ievārījumam ir dubults labums. Banānos ir kālijs, magnijs, C vitamīns, dzelzs, jaunības E vitamīns un, protams, serotonīns – laimes hormons.

Sastāvdaļas;

  • 1 kg svaigas avenes
  • 250 g banāns
  • 800 g cukurs
  • 1 citrona sula

Ja tu vēlies pagatavot ievārījumu no saldētām avenēm, atsaldē tās līdz istabas temperatūrai un pirms pagatavošanas nolej lieko šķidrumu. Ja avenes zaudējušas aromātu, vārīšanas beigās pievieno vaniļu un 30 ml konjaka (uz 1 kg ogu).

Lasi vēl: Garšīga un veselīga augļu un garšaugu ūdens pagatavošanas receptes

Pagatavošana:

  1. Aveņu ogas ieber katlā. Ar spiede vai blenderi no ogām pagatavo biezeni.
  2. Smalki sagriez banānu un pievieno ogām.
  3. Ogu biezenim pievieno cukuru un citrona sulu. Labi samaisi un liet katlu uz plīts un vidējas uguns. Periodiski apmaisi, lai nepiedegtu.
  4. Kad sāk vārīties, samazini uguni līdz minimumam. Pēc vārīšanās sākšanās vāri vēl 10-20 minūtes, apmaisi un noņem putas. Ja vēlies, lai sanāktu staipīgāks džems, vāri 30-40 minūtes vai pievieno pektīnu (12-15 g uz 1 kg augļu biezeņa masas).
  5. Nenoņemot no uguns, salej ievārījumu sausās sterilizētās burciņās un aiztaisi tās. Gatavo ievārījumu apgriez otrādi, apsedz ar siltu segu vai dvieli, kamēr burciņas ir pilnībā atdzisušas. Pēc tam uzglabā vēsā vietā.

Avots:

takprosto

COMMENTS

Pievienot komentāru