Avotu ielas laikmeta spogulis

Jau 208 gadus viena no garākajām Rīgas centra ielām ir Avotu iela. Vēstures līkločos ielas nozīme un reputācija ir krietni mainījusies un šobrīd tā tiek dēvēta par “Jauno Miera ielu”. Ierastās dzertuves ir nomainījuši krodziņi, kas piedāvā saturīgu izklaidi, bet prostitūtu masāžas salonu vietā klientus gaida neskaitāmie kāzu saloni.

Arī mēs – “Ezītis Miglā” esam daļa no mūsdienu Avotu ielas. Kāpēc Avotu iela tiek uztverta pretrunīgi? Tāpēc, ka daudziem rīdziniekiem joprojām ir stereotipi par šo rajonu kā visai bīstamu vietu, kur vēlā vakarā neviens nevēlas pastaigāties viens. Patiesībā iemeslu bailēm, esot uz Avotu ielas, vairs nav. Drīzāk Avotu iela ir kontrastu iela un teju katrā posmiņā līdz nākamajai šķērsielai šķiet, ka esi nonācis atpakaļ laikā.

Ticam, ka šai ielai piemīt savs šarms un Avotu ielas vēsturē ir kaut kas vairāk par šausmu stāstiem no policijas hronikas. Runā, ka fotogrāfijas sevī iemūžina daļu no mūsu dvēseles. Ar lielu saviļņojumu mēs- visa Avotu ielas “Ezītis Miglā” komanda gaidām pirmo fotoizstādi mūsu telpās. Jau rīt 16.augusta vakarā viena no mūsu trim zālēm pārtaps par izstādes objektu. Šeit atdzīvosies izstāde “Avotu ielas laikmeta spogulis”. Melnbaltās fotogrāfijās daļu no mūsu mīļās Avotu ielas dvēseles ir notvēruši lieliskie fotogrāfi Anda Krauze un Harijs Daina Liepiņš. Abi mākslinieki būs klāt arī svinīgajā izstādes atklāšanā, lai nedaudz pastāstītu par savu saikni ar Avotu ielu. Fotoizstāde pie mums Avotu ielas “Ezītis Miglā” būs skatāma no 16.- 23. augustam. Lielā atklāšana jau rīt 16. augustā 18:00 Avotu ielā 32.

Avotu ielas vēsture:

Avotu iela Rīgas ielu sarakstā pirmo reizi minēta 1810. gadā. Iela izveidojusies vecās Daugavas gultnes purvainajā palienē, kur atradās viens no vislabākajiem Rīgas priekšpilsētas dzeramā ūdens avotiem. No Lāčplēša ielas līdz Lielai Kalēju ielai saukta par Mazo Avotu ielu, bet tās turpinājums par Lielo Avotu ielu. 19. gadsimta otrajā pusē abas ielas apvienotas zem viena nosaukuma — Avotu iela. 1885. gadā ielai pievienots Lielās Fūrmaņu (tagadējās Blaumaņa iela) ielas posms no Marijas ielas.

Pievienot komentāru