Azartspēļu organizatori atbalsta pašatteikušos personu reģistra izveidi

Spēļu biznesa asociācija (LSBA) norāda, ka otrdien Ministru kabineta atbalstītie Finanšu ministrijas izstrādātie noteikumi par vienota pašatteikušos personu reģistra izveidi ļaus ikvienam cilvēkam sevi atturēt no azartspēļu spēlēšanas un būtiski mazināt azartspeļu atkarības riskus.

“Esam gandarīti, ka noteikumu projekts ir apstiprināts, un jau pavisam drīz tie iedzīvotāji, kas izvēlējušies izvairīties no atrašanās azartspēļu vietās un interaktīvo azartspēļu lietošanas, netiks apgrūtināti ar nepieciešamību vērsties katrā pakalpojumu sniedzēju uzņēmumā individuāli. Kopējo sadarbību noteikumu izstrādē varam vērtēt kā ļoti labu,” norāda Arnis Vērzemnieks, LSBA prezidents.

Iedzīvotāju izglītošana par drošas spēles pamatnoteikumiem un atbildīgu spēlēšanu ir viena no galvenajām asociācijas prioritātēm. Tāpēc mūsu biedru vietnēs ne vien paradīsies saistošajos noteikumos norādītās prasības par iespējamajām atkarības problēmām, bet jau tuvākajā laikā plānojam organizēt aktivitātes, lai informētu iedzīvotājus par reģistru un atbildīgu spēli.

Latvijas Spēļu biznesa asociācijas un pētījuma aģentūras “Norstat” veiktā aptauja, kas īstenota šā gada maijā liecina, ka kopumā Latvijā iedzīvotāji azartspēlēs spēlē samērā atbildīgi. Vienlaikus gandrīz puse jeb 48% norāda, ka spēlē azartspēles, lai nopelnītu naudu.

Ar drošas un atbildīgas spēles principiem var iepazīties Latvijas Spēļu biznesa asociācijas interneta vietnē: https://drosaspele.lv/safety/

Latvijas Spēļu biznesa asociācijas aptauja veikta šā gada maijā, internetā aptaujājot 1035 iedzīvotājus Latvijā, kas spēlē azartspēles.

Latvijas Spēļu biznesa asociācija pārstāv spēļu biznesa nozarē strādājošo uzņēmumu intereses valsts un publiskajā sektorā un tās mērķis ir veicināt Latvijas spēļu biznesa kopējo attīstību un atbildīgu azartspēļu patēriņu. Šobrīd LSBA sastāvā ir 9 biedri, kas ir vadošie uzņēmumi Latvijas spēļu biznesā.

Pievienot komentāru