Bils Geitss brīdina cilvēci par draudiem, no kuriem nevarēs glābt neviena vakcīna

Intervijā izdevumam “Technology Review” Geits akcentēja, ka galvenie gaisa piesārņojuma cēloņi uz planētas ir elektrības, automašīnu, lidmašīnu, cementa, un tērauda ražošana un pat lopkopība, kas rada 18% no kopējā siltumnīcefekta gāzu emisiju. Un tas ir kas vairāk par visu transporta radītajām emisijām. Turklāt gaļas ražošanas nozares darbības rezultātā izdalās vēl 9% oglekļa dioksīda.

Lai atrisinātu šo problēmu, Geitss cilvēcei iesaka apgūt bez oglekļa veidus enerģijas, pārtikas, degvielas un daudzu citu lietu ražošanā. Turklāt, pēc viņa aplēsēm, lai to visu īstenotu, būtu nepieciešami vien 30 gadi.

Lasi vēl: Pasaules skaistākā meitenīte ir izaugusi. Piesēdiet un paskatieties kā viņa izskatās tagad

Pirmkārt, uzņēmējs mudina pasaules valstu valdības rūpēties par šo aktuālo problēmu vēsta raidorganizācija BBC. Galu galā – klimata pārmaiņu problēma rada ne mazāku apdraudējumu cilvēcei kā globālā pandēmija.

“Valdībām jāpiesaista labākie speciālisti un jāatrod efektīvi instrumenti klimata katastrofas novēršanai. Neviens politiķis negaidīja, ka piepeši iestāsies pandēmija. Tas pats notiks ar klimata izmaiņām,“ prognozē miljardieris.

„Tiklīdz dabā sākas neatgriezeniski procesi, ekosistēmas sāk izmirt. To nevar izlabot ar vakcīnu. Lai sagatavotos, ir svarīgi sākt strādāt nekavējoties. Tas būs grūti, bet, ja mēs sasniegsim mērķi, tas būs labākais rezultāts,” viņš rezumē.

COMMENTS

Pievienot komentāru