Ķīnas roze un vairāki citi augi, kurus nedrīkst turēt mājoklī. Īpaši svarīgi ir izlasīt par ceriņiem

Efeja

Efeju tāpat kā citus kāpelējošus augus sauc par “vīra aizbaidītājiem”. Pastāv uzskats, ka neprecēta sieviete, kura mājās audzē efejas, neizies pie vīra, un, ja viņai tas tomēr izdosies, laulātais draugs drīz vien sievu atstās. Pastāv uzskats, ka šis augs ir visbīstamākais jaunlaulātajiem: tas izraisa nesaskaņas un strīdus.

Ķīnas roze

Ķīnas rozidēvē par “atraitņu augu”. Pirms kara Ķīnas roze bija ļoti izplatīts augs: cilvēki uzskatīja, ka tas piesaista bagātību un labklājību. Bet pēckara laikā viedoklis par šo augu mainījās.

Cilvēki pamanīja, ka to ģimeņu, kur vīri un tēvi no frontes atgriezās dzīvi, netika audzētas Ķīnas rozes. Tāpēc šie augi ieguva sliktu slavu, un daudzi īpašnieki steidzās no tiem atbrīvoties.

Palma

Valda populārs uzskats–ja ievies mājās palmu, notiks lielas bēdas. Pirms revolūcijas daudzi bagāti un pazīstami cilvēki savos mitekļos turēja palmas. Un kā viņiem viss beidzās ar lielinieku nākšanu pie varas?

Kaktuss

Ar šo durstīgo augu vienlaikus ir saistīti vairāki ticējumi. No vienas puses tiek uzskatīts, ka kaktusi aizsargā māju – aizbaida zagļus. No otras puses, šie augi it kā neļauj sievietēm sakārtot savu personīgo dzīvi. Un, ja sievietei jau ir vīrs, tad kaktusu tik un tā nav ieteicams turēt mājās – dzīvesbiedrs sāks pastiprināti lietot alkoholiskos dzērienus un nodzersies.

Vijolīte

Vijolīte tiek uzskatīta par kaitīgu sievietēm. Saskaņā ar leģendu sieviete, kurai mājās ir šis zieds, nekad neapprecēsies aiz mīlestības, bet, visticamāk, visu mūžu paliks viena. Turklāt vijolīte mistiskā veidā izraisa sieviešu reproduktīvo orgānu slimības.

Ceriņi

Mums patīk uz ielas saplūkt ceriņu zarus, atnest tos mājās un ielikt vāzē. Bet smaržīgo ziedu pušķis var ne tikai izraisīt galvassāpes: ticējumi vēsta, ka ceriņi piesaista nelaimi.

Lasi vēl: Nomelnējusi vai saplīsusi ķēdīte – tā brīdina par briesmām. Nenovērtē riskus par zemu!

Trijkrāsu vijolīte

Šos augus bieži stāda uz kapu kopiņām. Bet mājoklī trijkrāsu vijolītes ir pilnīgi nepiemērotas: tās var izraisīt ja ne nāvi, tad slimības un nepatikšanas gan.

Paparde

Izplatīts ir ticējums, ka Jāņu naktī atrasts papardes zieds cilvēkam ļauj atrast apslēptus dārgumus. Tomēr dažviet pasaulē tiek arī uzskatīts, ka paparde sagādā nepatikšanas mājās un piesaista īpašniekam dažādas nelaimes. Citviet valda pārliecība, ka paparde, gluži pretēji, novērš ļaunumu no cilvēkiem. Un, ja augs pēkšņi izžūst, tas nozīmē, ka tas ir absorbējis kaitējumu, pasargājot no tā mājiniekus.

Meldri

Meldri jau izsenis dēvēti par “mirušā ziedu”, un mūsu senči to saistīja ar nāvi. Iespējams, tāpēc, ka purvos aug meldri, un purvi vienmēr tiek uzskatīti par sliktu vietu. Mūsdienās daudzi, apmeklējuši ūdenstilpnes vai laukus, meldrus atnes mājās un ieliek vāzē. To nekādā veidā nedrīkst darīt! Tautas pārliecība viennozīmīgi apgalvo, ka meldri domāti mirušajiem.

Pievienot komentāru