Bils Geitss brīdina cilvēci par draudiem, no kuriem nevarēs glābt neviena vakcīna

Slavenais uzņēmējs, filantrops, investors un korporācijas “Microsoft” korporācijas līdzdibinātājs Bils Geitss brīdinājis, ka globālās klimata pārmaiņas cilvēcei kļūs par vēl lielāku izaicinājumu nekā pandēmija.

Galu galā no Zemes sasilšanas neglābs neviena vakcīna– viņaprāt, vienīgais veids ir pilnībā apturēt siltumnīcefekta gāzu emisijas atmosfērā.

Geitss šo tematu aprakstījis savā jaunākajā grāmatā “Kā izvairīties no klimata katastrofas: mūsu rīcībā esošie risinājumi un nepieciešamie sasniegumi”. TV kanāla NDTV ēterā miljardieris atzīmēja, ka cilvēcei jācenšas līdz 2050. gadam samazināt līdz nullei kaitīgo izmešu daudzumu, kas pašlaik sasniedz 51 miljardu tonnu gadā.

Vai tu tici cilvēka izraisītu klimata pārmaiņu draudiem nākotnē?

Geitss grāmatā salīdzinājis mūsdienu Zemes klimatu ar vannu, kuru pamazām piepilda ar ūdeni.

“Pat ja jūs samazināsiet ūdens plūsmu līdz tievai strūkliņai, galu galā tā pārplūdīs. Tāpēc mērķis samazināt emisijas nepalīdzēs. Vienīgais saprātīgais mērķis ir nulle,” viņš ir pārliecināts.

Pēc uzņēmēja domām, lai īstenotu šādu scenāriju, civilizācijai nepietiks ar patēriņa un ceļojumu skaita samazināšanu. Tādējādi cīņa pret klimata pārmaiņām būs grūtākais uzdevums visā cilvēces vēsturē.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas pēc Geitsa domām ir darāms, lai glābtu situāciju

COMMENTS

Pievienot komentāru