BNN: Kamēr sportistiem trūkst naudas, Latvijas Olimpiskā komiteja “trekni”maksā Lembergam

Kamēr Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sūdzas par to, ka Latvijas sportistiem nepietiek naudas, tā tomēr pamanās pastarpināti maksāt algu Aivaram Lembergam.

Kā zināms, no biedrības Ventspils attīstības aģentūra (VAA) Lembergs jau gadiem ilgi saņem turpat 100 tūkstošus eiro gadā.

Ventspils attīstības aģentūras, par kuras darbību joprojām ir daudz miglainu minējumu, biedru starpā ir arī SIA Olimpiskais centrs «Ventspils». Neskatoties uz to, ka OC Ventspils strādā ar ļoti ievērojamiem zaudējumiem (2018.gadā tie bija 576 086 eiro) un Latvijas sportisti ir spiesti cīnīties par finansējumu, LOK acīmredzot uzskata, ka nepieciešams ieguldīt līdzekļus, maksājot biedra naudu VAA, iespējams, 50 000 eiro gadā, kas daļēji veido Lemberga algu.

Kā tas iespējams? LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, kurš, kā liecina BNN rīcībā esošā informācija, ir OC Ventspils algots darbinieks, kopā ar Ventspils pilsētas domi, kurai ir 52,68% ietekme pār OC Ventspils, pieņem lēmumu par olimpiskā centra budžeta sadali.

Proti, no valsts budžeta tiek piešķirta nauda sportam, lai LOK to sadala pēc saviem ieskatiem gan sporta infrastruktūras uzturēšanai, gan sportistiem. Prāva summa tiek iedalīta arī OC Ventspils, kas no piešķirtā budžeta apjomīgu naudas summu iemaksā VAA, no kuras «darbības» Lembergs saņem algu.

Galu galā, sanāk, ka nauda, kas paredzēta perspektīviem un profesionāliem sportistiem, kuri uz Latviju varētu vest medaļas no Olimpiskajām spēlēm, nonāk pie viena Ventspils darboņa, kura vienīgais sports, šķiet, ir skraidīt uz tiesas sēdēm.

Avots: bnn.lv

Pievienot komentāru