Ak Dievs, ja es to būtu zinājusi jau iepriekš! Saldēti citroni ir lielisks līdzeklis diabēta slimniekiem un cilvēkiem ar lieko svaru!

Mēs zinām, ka ziemā jāēd citroni, vēlams svaigi, raksta Alternative Health Universe. Bet tikai daži cilvēki zina, ka saldētā veidā tie ir noderīgāki.

Visas barības vielas un mikroelementi atrodas citrona miziņā, kuru parasti izmet. Bet tas nav pareizi! Citrona miza ir vēl noderīgāka nekā tā mīkstums.

Iedomājieties –izmetot citrona mizu, atkritumu tvertnē ir produkts, kas bagāts ar A, B6, C un E vitamīniem, dzelzi, cinku, kāliju, šķiedrvielām un olbaltumvielām.

Visvērtīgākie – flavonoīdi un limonoīdi – kopā ar mizu nonāk miskastē. Bet šie savienojumi cīnās ar brīvajiem radikāļiem un novērš patogēnās mikrofloras augšanu.

Saskaņā ar pētījumiem, vielas, kas ir citrusaugļu sastāvā, novērš audzēju augšanu un diabēta attīstību, regulē cukura līmeni asinīs un asinsspiedienu. Un pat veicina svara zaudēšanu!

Citroni satur vairāk nekā 22 pretvēža savienojumus, ieskaitot C vitamīnu, glikozīdus, pektīnu un limonēnu.

Lai saglabātu visas citrona mizas derīgās īpašības, citroni ir jāsasaldē. To var izdarīt pareizi:

1) Saldēšanai ņem tikai nogatavojušos citronus. Pārgatavoti nav piemēroti, jo viņi jau ir zaudējuši dažas derīgās īpašības un garšu.

Atcerieties: labāk ir izvēlēties citronus ar biezu miziņu – tos uzskata par noderīgākiem. Viņiem parasti ir raupja virsma.

2) Rūpīgi pārbaudiet citrona miziņu. Mizai nevajadzētu būt bojātai, tārpu caurumiem un, it īpaši, ar brūniem plankumiem.

3) Noskalojiet citronus, kas izvēlēti sasaldēšanai, zem silta tekoša ūdens.

4) Ļaujiet citroniem nožūt. Pēc tam pārejiet pie to sasaldēšanas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru