Braucu un domāju: „Kāpēc neviens nepalaiž viņu apsēsties? Viņi tak visu redz! Kā tad tā?” Un acīs sariesās asaras; Es pastāstīšu jums par šo sievieti

Kad nākošreiz stāvēsiet rindā vai brauksiet sabiedriskajā transportā, palūkojiet, vai blakus jums nestā sieviete ar lielu punci. Tūlīt es pastāstīšu jums par šo sievieti. Ar lielu varbūtību viņa jūtas apmēram šādi:

Viņas vēderā atrodas kaut kas līdzīgs pieclitrīgai ūdens pudelei, turklāt šī pudele dzīvo savu neatkarīgu dzīvi: no apakšas spiež uz urīnpūsli un gūžas kauliem, kas it nemaz nevairo labsajūtu, bet augšdaļā nemitīgi dauza pa ribām.

Starp citu, pagājušajā naktī šai sievietei izdevās pagulēt nieka trīs stundas, jo „pieclitrīgā kanniņa” nemitīgi spārdījās no iekšpuses, turklāt vismaz piecas reizes viņai nācās celties, lai dotos pačurāt, ik reiz brīnoties par spēcīgas vajadzības un niecīga rezultāta neatbilstību.

Viņa vienkārši stāv un sapņo pēc iespējas ātrāk tikt svaigā gaisā, jo viņai ir grūti elpot – izaudzis vēders nav atstāji pietiekami daudz vietas viņas plaušām. Turklāt viņai nākas elpot caur muti – bonusā viņa ir saņēmusi tā saukto grūtnieču vazomotoro rinītu, jeb grūtnieču iesnas. Vārdu sakot, deguns visu laiku ir ciet.

Taču lūk jums viens paradokss – smaržas, cigarešu dūmus un ne visai kvalitatīva ēdiena smaržas viņa sajūt pa gabalu, līdzīgi labam dzinējsunim. Un viņa burtiski sapņo par valstiskā līmenī uzliktu aizliegumu smaržu, tabakas un ātrās ēdināšanas brīnumu ražošanai, glabāšanai un lietošanai.

Viņa stāv, un ik pa laikam viņai kļūst akmens ciets vēders – to sauc par traniņa kontrakcijām jeb „Brakstona Hiksa kontrakcijām” un domās vēl laimi un veselību abiem šiem brīnišķīgiem dakteriem. Jo šādu treniņu laikā viņai neiedomājami gribas uz tualeti. Tiesa gan tikai uz īsu brīdi. Lai gan, īpaši stipri.

Kad Brakstons ar Hiksu uz īsu brīdi liek viņu mierā, viņas barības vadu pēkšņi apdedzina kuņģa skābe – sarežģītu hormonālu procesu dēļ tonusu zaudējis vārstulis, kura uzdevums ir nepieļaut šādu parādību. Kamēr savā rokassomiņā viņi izmisīgi meklē Maalox vai Renie tabletes, viņas kājas negaidīti savelk krampji.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ieva</cite>

    Mani vienmer Rigas centra palaida laipni cilveki apsesties. 🙂 es gan daudz ar publisko transportu nebraucu. Ari pa gabalu jau maja lai naku sedet, Gan viriesi gan sievietes. Vienu reizi pati jautaju vai varetu sedet un protams iebildumu nekadu.

Pievienot komentāru