Christmas in Europe – Ziemassvētki Eiropā

´Ziemassvētki Eiropā” ir ikgadējs starptautisks pasākums, kurā satiekas Eiropas valstu kultūras mantojums, svētku un ikdienas tradīcijas, senču Ziemassvētku pieredze. Pasākumu īsteno starptautiskā organizācija AEHT (Eiropas tūrisma un viesmīlības skolu asociācija).

Pasākuma mērķis ir veicināt Eiropas kultūru dimensiju attīstību profesionālās izglītības iestādēs. “Ziemassvētki Eiropā” apvieno jauniešus, skolotājus no dažādām Eiropas valstīm, lai popularizētu dažādās Ziemassvētku sagaidīšanas un svinēšanas tradīcijas.

Katru gadu pasākumu organizē kāda no AEHT dalībskolām un tajā ik gadu piedalās vairāk par 200 dalībnieku no gandrīz 30 valstīm. Savā simtgadē Latvija uzņem jau 27. “Ziemassvētki Eiropā” pasākumu. Organizators ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, pasākuma norises laiks 02.12.2018.-09.12.2018.

Pasākums, kā ierasts, sākās ar vērienīgu svētku gājienu pilsētas ielās, kurā dalībnieki dodas savas tautas raksturīgos ziemassvētku tērpos vai nacionālajos tautas tērpos. Līdz ar tērpu dažādību un krāšņumu, gājienā tiek izpildītas tradicionālās dažādu valstu dziesmas un svētku skaņdarbi. Programmā ir paredzēta arī Svētā mise Rīgas Doma baznīcā un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa.

Tradicionāli gājiens noslēdzas ar Ziemassvētku izstādes svinīgo atklāšanu, kurā piedalās pasākuma patronese Christian Keller, AEHT prezidents Remko Koerts, AEHT ģenerālā sekretāre Nadine Schintgen, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas , Valsts izglītības un attīstības aģentūras pārstāvji, sadarbības partneri un atbalstītāji.

Ziemassvētku izstāde ilgst trīs dienas, un ļauj iepazīt svētku galdu klāšanas tradīcijas, katrai valstij raksturīgās svētku receptes, ticējumus un izklaides, svētku tērpus un folkloras bagātību, kas veltīta gada sirsnīgākajiem svētkiem – Ziemassvētkiem. Izstādes laikā notiks meistarklases, modes skates un šovi.

Pasākums ir nozīmīgs gan tehnikuma, gan pilsētas, gan valsts mērogā, jo popularizēs latviešu tradicionālās vērtības un ļaus iepazīt citu tautu svētku paražas. Plaša pasākumu programma pasākuma viesiem ļaus iepazīt Latvijas nozīmīgākos tūrisma un vēsturiskos objektus. Aicinām Jūs kopā ar mums izbaudīt šo ar lepnumu un mīlestību organizēto pasākumu.

Vairāk informācijas: http://www.aeht.eu/en/activities/christmas-in-europe un www.rtrit.lv Pasākuma koordinatore: Ilze Ločmane, Direktores vietniece stratēģiskajā attīstībā, 29228524 RTRIT

Pievienot komentāru