Cik meita būs laimīga, kad izaugs ir atkarīgs no tēva un viņu attiecībām

Visas mūsu laimes un nelaimes pieaugušo dzīvē nāk no bērnību gadiem un ğimenes. Tas mums visiem ir labi zināms.

Mēs vai nu “lidojam” pieaugušo dzīvē, pateicoties “vējam” no bērnības, vai “velkamies” ar lielu “nastu” uz pleciem, kura tika mums uzgrūsta, kad bijām bezpalīdzīgi. Turklāt ne tikai sociālajā dzīvē, bet arī privātajā.

Par meitas brīnišķīgo lidojumu ir atbildīgi tēvi. Tajā esmu pārliecināts! Neslēpšu to, ka priekš manis šis nebija acīmredzams, līdz divi notikumi to nepierādija. Pirmais- es kļuvu par tēvu meitenei. Otrais-kļuvu par producentu televīzijas projektam “Kāpēc viņš mani pameta?” ,televīzijas kanālā “ домашний”.

Šie divi notikumi no privātās un profesionālās dzīves noveda pie secinājuma: Tas, cik meitai laimīga būs privātā dzīve ir ,apmēram, 90% atkarīgs no attiecībām ar tēvu. Jā, jā!

Ne ar mammu (kaut gan, protams, abu vecāku ietekmei ir liela nozīme), bet gan tieši ar tēvu. Bet jūs taču (pat ja neesat pētījuši psiholoğijas jautājumus) esat dzirdējuši par to, ka meitene izvēlās vīru tādu, kurš līdzinās viņas tēvam? Tieši tēvi, meitām veido pārliecību sevī, pašnovērtējumu, spēju uzticēties vīriešiem un just atbalstu no vīrieša puses.

Protams, tagad pierādīt ar paša meitu to nevaru – viņai, pagaidām, ir tikai 10 gadu.(Kaut gan vērojot to, kā viņa jūtas šajā pasaulē, kā komunicē ar apkārtējiem cilvēkiem, varu teikt, ka pagaidām viss iet pēc plāna). Un, lūk, tēva radītās, negatīvās sekas, attiecībā pret meitām. To es vēroju gada garumā, kamēr tika filmēts projekts ” Kapēc viņš mani pameta?”

“20 dalībnieču, 20 nelaimīgu attiecību stāstu, 20 briesmīgu tēvu. Pazudušas sevī, nepārliecinātas, pieredzējušas vardarbību no vīra puses un beigās palikušas vienas. Vairāku stundu pārrunas ar projekta psihologiem- Jeļenu Novosjolovu un Jevgēniju Veļičkinu ļāva nonākt līdz patiesībai. Katru reizi viens un tas pats- tēva pazemotas, vienaldzības sagrautas, piedzīvojot nestabilas un sliktas attiecības starp vecākiem… Rezultātā-nespēja izveidot normālas attiecības un sevis pazaudēšana šajā dzīvē.

Katru vakaru pēc projekta filmēšanas un ieslīgšanas šo nelaimīgo meiteņu stāstos, atnākdams mājās, es piespiežot sev klāt meitu, toreiz vēl pavisam zīdainīti, nevarēju saprast, kā var atņemt šim brīnumam nākotni.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru