Cilvēkam dodoties uz viņsauli viņu brīdina sapņi. Cilvēku vajā vieni un tie paši šādi sapņi

Sapņi vienmēr ir brīdinājuši par cilvēci, īpaši pravietiskie sapņi. Un, ja viņi arī paredzēja ātru nāvi, tad viņi redzēja kaut ko īpaši draudīgu.

Tradicionāli mistiķi, vizionāri un zīlnieki ir tikuši galā ar sapņiem. Divdesmitā gadsimta sākumā. psihiatrs Zigmunds Freids apgrieza mūsu skatījumu uz miegu otrādi, padarot sapņus par psihoanalīzes stūrakmeni.

Bet kas ir šī mācība – zinātne vai māksla, tiek argumentēts līdz šai dienai. Bet jūs nevarat apgalvot, ka pravietiskos sapņus zinātnieki sāka pētīt pirms dažiem gadiem. Rietumu zinātniskās medicīnas žurnālos ir publicēti daudzi pētījumi par sapņiem, kas cilvēkiem rodas neilgi pirms nāves. Bija pat medicīniska koncepcija – “sapņi un vīzijas dzīves beigās” (dzīves beigu sapņi un vīzijas).

Tos redz 9 no 10

Slavenāko šāda veida pētījumu veica amerikāņu zinātnieki, kuri pusotru gadu pavadīja kontaktā ar pacientiem ASV slimnīcās. Tika veiktas 453 intervijas ar 66 cilvēkiem. Sapņi, kurus tautā uzskata par pravietiskiem, tas ir, paredzot dažus notikumus, redzēja 9 no katriem 10 respondentiem, un tas ir ļoti augsts rādītājs. Ko viņi redzēja?

Klīnisko nāvi piedzīvojušo cilvēku sapņu apraksti ir labi zināmi. Viņi bieži runā par lidojumiem tunelī, kas beidzas ar izeju uz gaismu. Šis lidojums parasti tiek uztverts kā pāreja no dzīves uz nāvi. Tātad hospisa pacientu sapņu aprakstos nav tuneļu. Bet 59% no viņiem sapņos bija doma, ka viņiem vajadzētu kaut kur doties.

Daži gatavojās doties, sakrāmēja koferus, citi jau kaut kur pārvietojās (bet nespēja saprast ceļojuma beigu punktu), un kāds pat lidoja ar lidmašīnu vai brauca ar vilcienu, bieži vien jau mirušu cilvēku pavadībā.

Tomēr visbiežāk šādu sapņu motīvs (72% gadījumu) ir tikšanās ar jau mirušiem radiniekiem vai draugiem. Šādi sapņi kļuva arvien biežāk, jo tuvāk viņa nāvei bija cilvēks, kurš tos redzēja.

Šie sapņi neizraisīja trauksmi, bailes vai kairinājumu, gluži pretēji, tie bija patīkami un pat nomierināja. Vecāki, vecvecāki, māsas un brāļi, draugi, kas viņos bija, teica kaut ko laipnu un uzmundrinošu. Pacienti, kuri tos redzēja, bieži atgriezās laimīgā bērnībā vai apmeklēja vietas ar labām atmiņām. Bet neārstējami slimi bērni sapņoja par saviem mājdzīvniekiem, viņi spēlējās ar viņiem tāpat kā parasti mājās.

Spēcīgu pieredzi, kas notika dzīvē, īsi pirms nāves redzēja 28%. Bijušais karavīrs sapnī atkal piedzīvoja nolaišanos Normandijā, kuras dalībnieks bija viņš. Ap viņu bija mirušie, un nezināms karavīrs viņam teica, ka viņi nākamnedēļ ieradīsies pēc viņa. Cits pacients sapņoja par savu bērnības labāko draugu, kurš izskrēja no mājas ar beisbola nūju un cimdu – viņi ļoti iecienīja šo sporta veidu.

Zinātnieki atzīmēja, ka šādiem sapņiem bija zināma psihoterapeitiska iedarbība, radot miera un komforta sajūtu neārstējami slimam cilvēkam, samierinot slimnīcas pacientus ar gaidāmo nāvi.

Lasi vēl: Pavisam drīz gaidāmi ziemas saulgrieži. Šajā dienā mājās vajag veikt lielo kārtošanu un jāmet ārā šīs lietas

Pravietiskas vīzijas

Interesants ir vēl viens fakts: šie sapņi no vairuma parasto sapņu atšķiras ar spilgtumu. Zinātnieki atzīmē, ka 99% respondentu viņus uztvēra kā realitāti, tie izraisīja tik intensīvu pieredzi. Vēl viena iezīme: 45% pētījuma dalībnieku tos redzēja dziļā miegā. 16% gadījumu tas notika pamošanās laikā. Un 39% gadījumu viņi sāka mosties un turpinājās, kad cilvēks vairs neguļ, pārejot uz kaut ko līdzīgu vīzijai. Tāpēc daži ārsti ir skeptiski par šādiem pētījumiem, norādot, ka tie nav sapņi, bet maldi, ko izraisīja spēcīgas zāles, kas tika ievadītas pacientiem.

Avots: news