Divu auto sadursme: trīs gadus vecas meitenītes dzīve aprāvās kalna galā

“Audi 80” (no kreisās) un “Audi A4” sadursme pirms diviem gadiem. Ceļa labajā pusē mēģina glābt mazo meitenīti, stāsta Latvijā vadošais ziņu portāls la.lv

Patiesībā šis nav pat kalns. Tāds uzkalniņš, kādu ir pilna Latvija un kurus mēs izbaudām, braucot pa gleznainajiem lauku ceļiem un veroties pasakainajās ainavās. Šie uzkalniņi par kalniem pārvēršas no perspektīvas un traucoties lielā ātrumā ar automobili vai motociklu. Ejot kājām vai braucot ar pajūgu, šādus uzkalnus vai kalnus var pat nepamanīt.

Smiltenes novada Mēros un šīs apdzīvotās vietas tuvumā šādu uzkalnu netrūkst. Diemžēl vienā no tādiem 2016. gada 4. augustā aprāvās trīs gadus vecās Emīlijas dzīve, kad purns purnā saskrējās divas “Audi” automašīnas, no kurām katrā atradās pusbrāļi. Vienā automašīnā viens pusbrālis sēdēja pie stūres, otrā – blakussēdētāja sēdeklī, ļaujot braukt savam dēlam.

Par notikušo notiek divas atsevišķas tiesvedības par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kā dēļ izraisīti smagi miesas bojājumi un iestājusies nāve. Vienā procesā viens pusbrālis ir apsūdzētais un otrs cietušais, otrajā – otrādi. Piektajā jūlijā Vidzemes rajona tiesā Alūksnē biju liecinieks vienai no tiesvedībām, kurā Uldis Priedīts ir apsūdzētais (savu vainu neatzīst, uzskata, ka tiek apmelots), Gatis Birgers – cietušais. Attiecības starp abiem pusbrāļiem gan pirms, gan pēc incidenta vērtējamas kā sliktas, viens otru uzskata par svešiem cilvēkiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru