Draugu grupa izpētīja māju liftus šajā spoku pilsētā, kur neviens nedzīvo teju 35 gadus. Atradumi bija pārsteidzoši!

Tās bildes uzdzen zosādu. Atliek iedomāties, ka tu atrodies  šajā ēkā. 

Daudzi interesējas par to, kā mūsdienās izskatās lifti Černobiļā, Pripjatas pamestajās mājās. Es jums izklāstīšu par šo vietu sīkāk.

Pripjata kļuva par īstu spoku pilsētu pēc avārijas Černobiļas atomelektrostacijā. Pastāvējusi tikai 16 gadus, kodolpilsēta kļuva par bīstamu vietu cilvēkiem. Visi Pripjatas iedzīvotāji bija spiesti pamest savas mājas. Jau vairāk nekā 34 gadus šeit neviens nav dzīvojis.

Mūsdienās gandrīz visi Pripjatas lifti jau sen ir nolietojušies. Tie ir iestrēguši dažādos stāvos, bet tajā pašā laikā speciālistiem ir izdevies tos daļēji demontēt un izjaukt metālā. Bet vairākas liftu kabīnes joprojām ir saglabājušas savu sākotnējo izskatu.

Ja nepievērš uzmanību laika zoba sabojātajai krāsai un papīra lapai ar zīmogu (tur rakstīts “Apzīmogots”), tad varētu domāt, ka tie ir lifta darbinieki. Tajā pašā laikā pat zvanīšanas pogas ir lieliski saglabātas. Nu, vai mēģināsim izsaukt liftu?

Bet ir viena lieta – elektrības šeit nav jau sen, un motori ir demontēti metālam. Lai gan troses joprojām daudzviet ir saglabājusies.

Apskatīsim lifta kabīni. Lūk, kā tas izskatās: standarta brūnā krāsa, tāpat kā tagad var redzēt daudzos izmantotajos liftos.

Un kā tev patīk šī Pripjatas lifta kabīne? Tā nekas – nav nekādu uzrakstu un reklāmu!

Lasi vēl: Tālbraucējs uz apledojoša ceļa pamanīja meiteni un viņu izglāba, bet tikai slimnīcā pamanot meitenes dokumentus viņam iepletās acis uzzinot ko tādu

Kā izskatās lifts Pripjatas pilsētā? Izmērījām radiāciju – tā, protams, ir paaugstināta.

Ziemīgas pastaigas laikā pa spoku pilsētu vienā no deviņstāvu ēkām atradām labi saglabājušos liftu, tad devāmies augšā un mērījām radiāciju.

COMMENTS

Pievienot komentāru