Džons Tallijs ievēlēts Amerikas Tirdzniecības palātas valdē

SIA Mikrotīkls līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs uzsācis darbu Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL) valdē, aizstājot Radisson Blu Elizabete un Radisson Blu Rīdzene viesnīcu vadītāju Džordžu Miu. Tallijs amatā stājas nekavējoties un to ieņems līdz 2022.gada martam.

ATPL Nominācijas komiteja ievēlēja Džonu Talliju ATPL valdē 18.jūnijā. Tallijs stāsies Džordža Miu vietā, kurš beidzoties saviem darba amata pienākumiem Latvijā, atstāja darbu valdē. ATPL valde augsti novērtē Miu ieguldījumu organizācijas darbā.

Tallijs ir strādājis Latvijas informāciju tehnoloģiju nozarē kopš 90.gadu vidus. Viņš ir SIA Latnet Serviss līdzdibinātājs, kas bija viens no interneta pamatlicējiem Latvijā. Šobrīd Tallijs ir datortīklu aprīkojumu ražotāja SIA Mikrotīkls valdes priekšsēdējs.

“Es vēlos veicināt sadarbību starp gēnu un bioinformātikas pētniekiem un ASV tehnoloģiju uzņēmumiem, lai sekmētu veselības aprūpes un precīzijas medicīnas attīstību Latvijā, īpaši bērnu ļaundabīgo audzēju ārstēšanas jomā. Latvijas izglītības sistēma un izcili sasniegumi matemātikā un ģenētikā liecina par daudzsološām nākotnes iespējām,” sacīja Tallijs.

AmCham valdes priekšsēdētāja un prezidente Zinta Jansone sacīja: “Esam priecīgi par Džona Tallija pievienošanos mūsu valdei. Viņa pieredze un zināšanas tehnoloģiju, zinātnes un veselības aprūpes jomās ir liels ieguvums ATPL.”

ATPL valdē turpina darbu valdes priekšsēdētāja un Ellex Klavins nodokļu konsultante Zinta Jansone, Nasdaq Riga valdes locekle Liene Dubava, Encompass Digital Media Latvija vadītājs Roberts Melbārdis, individuālais biedrs Pauls Miklašēvičs, Rīgas Juridiskās augstskolas direktore Ieva Rācenāja, Microsoft vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa, Novartis Baltics sabiedrisko attiecību un pacientu vadītāja Dita Sīle un ATPL izpilddirektore Līga Smildziņa-Bērtulsone.

AmCham speaks on behalf of more than 150 leading U.S. and international companies in Latvia. AmCham is committed to fostering trade, investment, partnership and friendship between the U.S and Latvia and it serves as a business, knowledge, networking and policy forum for its members and partners. AmCham’s actions are grounded in four core values: integrity, responsibility, cooperation and excellence.

Pievienot komentāru