Fermeris zināja, ka viena no viņa govīm ir grūsna, taču viņš bijis pamatīgi izbrīnīts, kad ieraudzīja, cik daudz teļu viņa ir piedzemdējusi

Fermerus Čaku un Debiju Beldo pamatīgi izbrīnīja viena no viņu grūsnajām govīm.

Čaka un Debijas Beldo pārim piederēja divu akru liels zemes gabals, kas bija lieliski piemērots govju ganībām un kur viņi bija radījuši visai komfortablus apstākļus sava govju ganāmpulka pavairošanai. Viņi neizsakāmi priecājās par katra teļa piedzimšanu un dāvāja katram no viņiem savu labsirdību un rūpes, tāpat kā visiem pārējiem savas fermas dzīvniekiem.
Tomēr, kad vienai no viņu govīm vārdā Mū pienāca dzemdību laiks, Čaks un Debija bija pamatīgi pārsteigti un nespēja noticēt paši savām acīm.
Viņi pat nespēja iedomāties, ka viņu jaunais metiens neiedomājamu apstākļu dēļ iekļūs vēsturē…
Jau kopš 1882. gada Beldo ģimene ir nodarbojusies ar lauksaimniecību. Saglabājot cieņu pret savu zemi un dabu, bija nomainījušās vairākas fermeru paaudzes.


Viņi apstrādāja laukus, audzēja lopus un darīja visu iespējamo, lai savilktu galus kopā. Fermeru darbs bija un paliek viens no smagākajiem. Tā bija tālajā 1882. gadā, un tā paliek vēl joprojām, pat neskatoties uz visām jaunajām tehnoloģijām un modernajiem lauksaimniecības instrumentiem.

Tomēr neskatoties ne uz ko, fermā dzimušie un augušie Čaks un Debija bija apņēmības pilni turpināt ģimenes tradīcijas.
Tieši tāpēc, kad viena no viņu govīm sagrūsnēja, pāris ar lielāko prieku gaidīja piedzimstam jaunu teliņu.
Vēl pirms Mū bija atnesusies, Debijas un Čaka meita Džeimija ir atzīmējusi, ka šīs govs vēders ir bijis krietni lielāks, nekā tas ir pārējām grūsnām govīm.


„Māte bija pamanījusi, ka šī govs izskatās ļoti liela, taču nepievērsa tam uzmanību. Dzīvniekiem visai bieži dzimst dvīņi,” savā radio intervijā teica Džeimija.
„Jau gada sākumāmūsu fermā bija piedzimuši teļu dvīnīši. Bet diemžēl viņi nāca pasaulē aprīļa mēnesī, kad ārā valdīja stiprs sals, un viņi neizdzīvoja.”
Taču tad, kad Mū atnesās, visa ģimene bija pārsteigta par pasaulē nākušo teļu skaitu.
Nedz viens, nedz divi un pat ne trīs. Čaka un Debijas fermā bija piedzimuši veseli četri teliņi!
Ģimene visiem spēkiem centās palīdzēt jaunizceptai māmiņai. Viņi ar visu centību rūpējušies par mazuļiem un lūgušies, lai tie visi pārdzīvotu savu pirmo nakti šai pasaulē.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru