Gatavoju kvasu mājās. Izdodas daudzreiz gardāks par veikalā pirkto!

Kas gan karstā laikā var būt labāks par aukstu, atsvaidzinošu kvasu no rudzu maizes?

Šo dievišķo dzērienu mīl pieaugušie un bērni, taču tikai nedaudzi izlemj to pagatavot mājas apstākļos. Bet velti, jo mājās gatavots kvass ir daudz reižu garšīgāks nekā veikalā nopērkamais.

Mājas apstākļos pagatavots maizes kvass

Mēs tev pastāstīsim visas kvasa pagatavošanas nianses, un tu uzzināsi, kā radīt enerģisku dzērienu ar bagātīgām putām un burbuļiem. Tu uzzināsi, kā pagatavot īstu maizes kvasu ar iesalu bez rauga.

Rudzu kvass ir ļoti veselīgs produkts. Tas labvēlīgi ietekmē gremošanas traktu un sirds un asinsvadu sistēmu. Uzmundrina, tonizē un remdē slāpes. Maizes kvasa recepte ir ļoti vienkārša. Lai pagatavotu šo dzērienu, tev vajadzēs rupjmaizes sausiņus, cukuru un ūdeni.

Kvass ir jāgatavo tikai traukos, kas neoksidējas. Tā var būt emaljēta panna vai nerūsējošā tērauda trauks. Piemērota ir arī trīslitrīga stikla burka. Lai kvass būtu dzirkstošs, ieraugam pievieno rozīnes – tās kvasu piesātinās ar ogļskābās gāzes burbuļiem.

Neizmet izmirkušos sausiņus (ieraugu). Pievieno tiem jaunu žāvētas maizes, cukura, rozīņu devu un aplej ar tīru ūdeni. Pēc 12 stundām tu iegūsi jaunu atspirdzinoša dzēriena porciju.

Ja tu neplāno pagatavot jaunu kvasa porciju, uzglabā ieraugu ledusskapī stikla traukā. Izdur mazus caurumiņus trauka vākā, lai ieraugs “elpotu”. Periodiski baro to ar cukuru un apmaisi. Pirms kvasa pagatavošanas izņem ieraugu, pievieno cukuru un atstāj nostāvēties 3-4 stundas istabas temperatūrā.

Sastāvdaļas

300 gramu melnās rudzu maizes

3-4 litri ūdens

10–15 ēdamkarotes cukura

2 ēdamkarotes rozīņu

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru