Gatavoju kvasu mājās. Izdodas daudzreiz gardāks par veikalā pirkto!

Pagatavošana

Maizi sagriez šķēlēs un žāvē cepeškrāsnī līdz tās kļūst zeltaini brūnas.Pieskati, lai sausiņi neapdeg, pretējā gadījumā kvass būs rūgts. Atdzisušos sausiņus pārliec traukā, kurā gatavosi kvasu.Uzvāri ūdeni un izšķīdini tajā cukuru. Atdzesē un aplej sausiņus.

Pievieno rozīnes. Pārklāj trauku ar kokvilnas dvieli vai marli un atstāj raudzēties. Pēc 24 stundām sausiņi sāks putot un celties augšup. Ja tas nenotiek, tad maize nav bijusi pietiekami kvalitatīva, un nāksies pievienot raugu.

Samaisi 2 ēdamkarotes piebriedušo sausiņu un 0,5 ēdamkarotes ūdens. Pievieno 1 ēdamkaroti cukura un 5 gramus rauga. Maisi un ļauj masai uzbriest. Tad pārlej to maizes ieraugā.

Pēc tam, kad sausiņi būssaputojuši un pacēlušies augšā, kvass būs gatavs 2–4 dienu laikā. Gatavo kvasu pārlej citā traukā, izkāšot caur trim marles slāņiem. Atdzesē un izbaudi lielisku mājās gatavotu dzērienu!

Neizmet visu ieraugu. Atstāj pusi, pievieno svaigi žāvētus sausiņus, 4 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti l rozīņu. Aplej ar ūdeni un atstāj uz nakti. Nākamajā rītā jauna kvasa porcija būs gatava. Atkārto procesu, kamēr ir vēlme pagatavot kvasu.

Lasi vēl: Mājās gatavots maizes kvass: gāzēts un ar brīnišķīgām putām

Kvass ir lielisks uzmundrinošs dzēriens, kas var aizstāt rīta kafiju. Šis dzēriens sniedz mundrumu bez kofeīna. Noteikti pagatavo to pēc mūsu ieteiktās receptes. Kvass ne tikai veldzēs slāpes, bet būsarī piemērots vitamīniem bagātas aukstās zupas pagatavošanai.

Vai tev patika recepte? Dalies tajā ar draugiem! Kad pienāks vasara, viņi, iespējams, vēlēsies iemācīties mājās pagatavot atsvaidzinošu maizes kvasu

Avots:

damy

COMMENTS

Pievienot komentāru