Nejauciet alkoholiķi ar cilvēku kuram patīk šad tad iedzert. Lūk, šādi uzvedās īsts alkoholiķis!

“Bieži vien neatšķiras līnija starp dzērāju un alkoholisma slimnieku. Tā kā jautrs kolēģis, kurš smagi un regulāri dzer, ir alkoholiķu kandidāts, ”saka Vladimirs Nužnijs, MD, profesors, narkologs.

Ja cilvēks strauji atdzīvojas, redzot alkoholu, un alkohola lietošana padara to jautru, sabiedrisku, draudzīgu un relaksētu, speciālistam tas vienmēr ir satraucošs signāls, kas runā par jaunu atkarību no alkohola.

Pakāpeniski un nemanāmi cilvēks pārstāj izjust prieku bez šīm vielām. Un vēlāk, pat lai justos vismaz laimīgs, cilvēkam ir nepieciešams dzēriens. ”

Ir arī citas pazīmes, pēc kurām speciālisti diagnosticē atkarību no alkohola.

Kā alkoholisms atšķiras no dzeršanas? Sīkāka informācija:

Iedzeršana vienanē

Pirmkārt, cilvēkam ir nepieciešams attaisnojums un uzņēmība, lai lietotu alkoholu, tad tikai uzņēmība (tātad slavenais “Vai tu būsi trešais?”), Bet laika gaitā alkohola lietošana vairs nav atkarīga no ārējām situācijām. Cilvēks pārstāj meklēt uzņēmību un sāk dzert (un piedzerties) viens pats. Satraucošākais simptoms ir dzeršana slepenībā no draugiem un ģimenes. Tas nozīmē, ka cilvēks joprojām apzinās savas atkarības kaitīgumu un kautrējas par viņu, bet vairs nespēj viņu kontrolēt.

Trūkums kontrolēt paškontroli

“Es lieliski zinu savu mēru!” Piecas minūtes pirms aizmigšanas uz grīdas savā istabā sacīja Arkādijs Velūrs no Pokrovskas. Faktiski tieši ar proporcijas izjūtu un normām biežāk rodas problēmas ar alkoholismu. Cilvēks var dzert līdz samaņas zudumam un nezināt par savu reibumu.

Pat nestāvot uz kājām, viņš var apgalvot, ka ir pilnīgi skaidrā un pilnībā kontrolē situāciju. Laika gaitā rodas arī situācijas kontroles zaudēšana: cilvēks vairs nevar atteikties lietot alkoholu pat nepiemērotā situācijā. Piemēram, jūs varat nākt piedzēries uz darbu, uz vecāku sapulci, uz lekciju utt.

Zaudē atmiņu un kļust agresīvs

Ārsti zina retrogrādas amnēzijas sindromu, kurā cilvēks neatceras notikumus pirms smadzeņu traumas. Un jo smagāks ievainojums, jo ilgāks periods, kas ir izkritis no cilvēka atmiņas. Smadzeņu iznīcināšanas pakāpes ziņā alkoholisms ir salīdzināms ar smadzeņu satricinājumu.

Lasi vēl: Viņa ir histēriķe? Iespējams viņa dod tev slepenos signālus. Pazīmes pēc kurām var noteikt, ka sievietei sen nav bijusi tuvība

Tāpēc neatkarīgi no tā, cik aktīvi un mērķtiecīgi alkoholiķi var šķist alkohola lietošanas laikā, no rīta viņi parasti neko neatceras, pat ja viņi būtu Ļeņingradā, nevis svinētu Jauno gadu kopā ar līgavu.

Reibuma stāvoklim raksturīgo eiforiju un neuzmanību aizstāj dusmas, aizkaitināmība un agresija. Visnozīmīgākā iemesla dēļ alkoholiķis var ne tikai izrādīt agresiju pret ģimenes locekļiem, bet arī iesaistīties cīņā ar cilvēkiem, kas ir daudz stiprāki par sevi: piemēram, uzrunāt likumsargus.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru