“Inbank Latvia” pārdošanas rezultāti – 53 miljoni eiro

Finanšu tehnoloģiju kompānija SIA Inbank Latvia 2019.gadā sasniegusi augstākos finanšu rādītājus kopš uzņēmuma dibināšanas – pārdošanas apjomi pērn sasniedza 53 miljonus eiro, salīdzinot ar 42,3 miljoniem eiro 2018.gadā. 

Gada laikā fintech uzņēmums ir sācis sadarbību ar 1a.lv, K-Senukai, Studio Moderna (Top Shop), Bite un OC Vision (Vision Express, Optio, Pasaules optika, Vizionette) palīdzot sadarbības partneriem palielināt pārdošanas apjomus un nodrošinot vienkāršu un ātru preču nomaksas pakalpojumu to klientiem.

“Mūsu mērķis šogad ir turpināt pēdējos divos gados sasniegto izaugsmi, ar pievilcīgu finanšu risinājumu izstrādi piesaistot arvien jaunus partnerus, lai viņu klientiem iepirkšanās būtu maksimāli ātra, ērta un vienkārša. Arī Latvijā jaunatvērtie Sotka un Asko mēbeļu interneta veikali ir mūsu partneri. Ir gandarījums, ja uzņēmums izvēlas mūs, argumentējot, ka piedāvājam labāko risinājumu tirgū,” norāda Inbank Latvia valdes priekšsēdētājs Ģirts Lediņš.

“Līdztekus pašu inovācijām finanšu sektorā lepojamies ar to, ka atbalstām vietējos jaunuzņēmumus, piemēram, izmantojam Latvijas jaunuzņēmuma Nordigen kontu informācijas analītikas risinājumu. Šis risinājums palīdz risināt sarežģītas problēmas bankām, savukārt mēs palīdzam risināt savu partneru problēmas, rast veidus, kā pārdot labāk, kā veikala apmeklētājus padarīt par pircējiem. Nav jāizgudro divritenis – ar lielāko prieku integrējam savā darbībā fintech jaunuzņēmumu risinājumus, kas uzlabo mūsu pakalpojumu kvalitāti,” skaidro Ģ. Lediņš.

Uz patērētāju finansēšanu fokusētā Igaunijas digitālā banka Inbank, kas Igaunijā dibināta pirms 10 gadiem, sasniegusi 10% daļu no 3 miljonu eiro vērtā Baltijas patērētāju finanšu tirgus.

“No mūsu 338 miljonu eiro portfeļa gandrīz 300 miljoni ir Baltijā. Tas ir tuvu 10% no 3 miljardu eiro Baltijas patērētāju finanšu tirgus. Mēs augam straujāk nekā mūsu konkurenti,” atzīmē Inbank padomes priekšsēdētājs Prīts Peldoja (Priit Põldoja), bijušais Igaunijas Hansapank vadītājs.

“Lai augtu tikpat strauji kā līdz šim, protams, būtu loģiski lūkoties uz jauniem tirgiem. Taču 2019.gads mums parādīja, ka izaugsmes rādītājus palīdz sasniegt sadarbība ar lieliem partneriem, piemēram, PayU Polijā, Bite Latvijā un Lietuvā, un Auto24 Igaunijā. Attīstot tehnoloģijas, kas palīdz mūsu partneriem pārdot vairāk un labāk, mēs varam piedāvāt savus finansēšanas pakalpojumus ar lielu partneru starpniecību, un tie varētu darboties jebkurā Eiropas valstī,” mērķus ieskicē Inbank valdes priekšsēdētājs Jans Andreso (Jan Adresoo).

Pēc Andreso domām, e-komercijas straujā izaugsme un platformu ekonomikas biznesa modeļa pieaugums nosaka banku attīstības tempu tirdzniecības sektorā. Tieši tāpēc Inbank turpinās ievērojamas investīcijas tehnoloģiju un produktu attīstībā, lai nākotnē vairākkārt kāpinātu biznesa apjomus.

“Pērn Inbank divkāršoja savu tehnoloģiju un biznesa attīstības komandu, bet jau tagad redzam, ka ir vēl vairāk iespēju augt. Jaunajiem talantiem un asajiem prātiem, kuri vēlētos piedalīties inovatīvas, uz patērētāju finansēšanu orientētās bankas veidošanā, būtu jāmeklē darbs Inbank,” aicina Ģ. Lediņš.

SIA Inbank Latvia ir Igaunijas kredītiestādes Inbank grupas uzņēmums. AS Inbank Igaunijā ir dibināta 2011.gadā kā finanšu tehnoloģiju kompānija Cofi. Līdz 2015.gadam Cofi kļuva par vadošo uzņēmumu Igaunijas Nomaksas pakalpojumu tirgū. Turpinot izaugsmi, Cofi ieguva bankas licenci, mainot nosaukumu uz AS Inbank, un sāka piedāvāt plašu bankas pakalpojumu klāstu. Dažu gadu laikā Inbank Igaunijā ir kļuvusi par nozīmīgu spēlētāju banku sektorā ar vairāk nekā 150 000 aktīvu klientu un plašu pakalpojumu klāstu. Inbank Latvia dibināta 2014.gadā kā SIA Cofi līzings un ietilpst Inbank grupā.

Inbank ir uz patērētāju finansēšanu fokusēta digitālā banka, kas darbojas Baltijā un Polijā, kā arī papildus piesaista depozītus Vācijā, Austrijā un Nīderlandē. Inbank grupas uzņēmumiem ir vairāk nekā 2 000 aktīvu partneru un vairāk nekā 550 000 aktīvu līgumu. Inbank obligācijas tiek kotētas Nasdaq Baltijas biržā.

Pievienot komentāru