Izdzēru alus kausu. Kad var droši sēsties pie stūres, lai līgo svētkos iztiktu bez soda?

Spēcīgs tumšais alus tiek izvadīts no organisma daudz lēnāk nekā gaišais alus. Vēl lēnāk no organisma tiek izvadīts vīns. Lietojot alkoholu kopā ar ēdienu, cilvēks noreibst lēnāk, bet vienlaikus arī ilgāk atrodas organismā.

Ja jauns vīrietis, kas sver vairāk nekā 80 kg, pirmajā dienas pusē patērē tukšā dūšā 0,5 vieglo alu, kura stiprums ir 3,5–5%, tad asinīs veidojas aptuveni 0,44 ppm (0,26 ppm izelpotā gaisā). Viņš būs pilnīgi “skaidrs” tikai uz vakariņu laiku, bet viņš varēs vadīt automašīnu ar steidzamā kārtā divu vai trīs stundu laikā, neriskējot zaudēt savas tiesības. Bet mēs uzsveram – teorētiski!

Tievs, vecs, ne ļoti veselīgs un skumjš kolēģis, kurš pusdienās dzēra pus litra portera ar 7% stiprumu, nav tiesīgs vadīt automašīnu līdz nākamajam rītam.

Lasi vēl: Garšīgs mājas siers ar dillēm ko celt galdā līgotājiem

Sievietēm organisms lēnāk izvada alkoholu, piemēram, lietojot stipros alkoholiskos dzērienus, pat divas reizes lēnāk nekā vīriešiem. Fermenta līmenis, kas ir atbildīgs par etilspirta, III klases alkohola dehidrogenāzes sadalījumu, sievietēm ir vidēji par 58% mazāks nekā vīriešiem. Mazāks ir arī aknu apjoms.

Ja zini, ka drīz nāksies sēsties pie stūres, ignorē pat vieglus alkoholiskus dzērienus. Nesēdies pie stūres dzēris!

Avots:

zr

COMMENTS

  • <cite class="fn">Trumpe</cite>

    Pilnīgas muļķības. Mans svars 110 kg. Izdzerot 0,5l 5% alus, pēc 20 min., mērot ar profesionālo alkometru, uzrāda 0 promiles.

Pievienot komentāru