Izrādās, ka visu mūžu esmu ēdusi gurķus nepareizi. Draudzene pastāstīja unikālu metodi, kas tiem piešķir fantastisku garšu

Es bieži iekļauju savā uzturā dārzeņu salātus ar gurķiem. Bet dažreiz man šķita, ka dārzeņu garša nav pietiekami svaiga. Nereti uz mēles sajutu nepatīkamu rūgtuma pēcgaršu.

Izrādījās, ka es visu mūžu esmu ēdusi gurķus nepareizi. Draudzene man pastāstīja, kā pilnībā atklāt šī dārzeņa garšu. Rakstā dalīšos ar viņas padomiem, raksta kāda interneta blogere.

Gurķa apstrāde

Lai gurķim būtu svaiga garša un tas nebūtu rūgts, no tā jāizspiež neliels daudzums sulas. Nomazgā dārzeni un nogriez tā galiņu. Ar nogriezto gabaliņu ieberzē pārējo dārzeņa daļu. Centies iespiest galiņu mīkstumā.

Šis process jāturpina, kamēr no dārzeņa sāk izdalīties balts šķidrums. Ja tu gurķi griez aplīšos, tad ieberzē mīkstumu ar katru nogriezto šķēlīti.

Šāda apstrāde aktivizē šķidruma kustību mīkstumā. Dārzeņi iegūst sulīgāku un svaigāku garšu. Turklāt rūgtums gurķus atstāj kopā ar nelielu daudzumu sulas.

Lasi vēl: Vīrietis feisbukā atzinās laulības pārkāpšanā. Bet – pat apķērīgākajiem no jums pat prātā neienāks, ar ko viņš piekrāpa mīļoto!

Esmu dzirdējusi arī par citiem veidiem, kā novērst rūgtu gurķu garšu. Šim nolūkam dažas saimnieces iemērc dārzeņus ūdenī vai apkaisa tos ar sāli. Bet manas draudzenes metode ir unikāla.

Tā ne tikai novērš rūgtumu, bet arī piešķir augļiem svaigumu un sulīgumu. Kad es izmēģināju šādi sagatavot gurķus, mani dārzeņu salāti sanāca īpaši garšīgi.

Bet vai tu biji iepriekš dzirdējis par šādu gurķu apstrādes metodi?

COMMENTS

Pievienot komentāru