Izrāde Precības jau 50. reizi

Piektdien, 31. janvārī, Liepājas teātrī tiks spēlēta krievu režisora Sergeja Zemļanska iestudētā izrāde bez vārdiem “Precības”. Tā būs iestudējuma jubilejas izrāde, jo tiks spēlēta 50. reizi!

Izrādi režisors iestudēja 2017. gadā, tā atnesusi Liepājas teātrim lielus panākumus – 7 “Spēlmaņu nakts” balvas (tai skaitā – GRAND PRIX) un gada balvu “Kilograms Kultūras 2017”, ar šo iestudējumu tika atklāts arī mākslas forums “TEART” Minskā (Baltkrievija).

“”Precības” ir pieredzējušu mākslinieku artistiska performance, kur katrs tēlotājs ar konkrētu attieksmi, novērtējumu un darbību piepilda ik detaļu pa sekundei un pa centimetram izstrādātajā horeogrāfijā,” pēc izrādes noskatīšanās rakstīja kritiķe Ilze Kļaviņa.

“Izrādē iemontēti neticami precīzi izpildīti negaidīti ekscentriski gegi, kad grūti noticēt savām acīm – vai tiešām tas iespējams dramatiskajā teātrī,” savukārt uzsvēra kritiķe Silvija Radzobe.

Agafja Tihonovna nolēmusi precēties. It kā – jo īstas pārliecības viņai par to nav. Tad nu talkā nāk savedēja Fjokla, piedāvājot viņai piecus līgavaiņus uzreiz. Kurš būs īstais? Un vai tiešām apprecēties var tik viegli?

Izrādē piedalās aktieri Ilze Trukšāne, Rolands Beķeris, Anete Berķe, Gatis Maliks, Karīna Tatarinova, Samira Adgezalova, Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Kaspars Kārkliņš, Mārtiņš Kalita.

Režisors Sergejs Zemļanskis Liepājas teātrī ar jaunu iestudējumu atgriezīsies arī nākamajā sezonā!

Pievienot komentāru