Ja gurķi burkā ir duļķaini vai piepūtušies, nesteidzieties tos izmest. Es jums pastāstīšu, ko jūs varat darīt ar viņiem

Marinēti gurķi ir garšīga uzkoda, kas lieliski der jebkuram ēdienam. Katru gadu es ziemai salieku vairākas burkas ar gurķīšiem, jo ​​marinētus gurķus var izmantot gan zupām, gan salātiem, un jūs varat tos vienkārši ēst bez nekā. 

Es zinu, ka daudzas mājsaimnieces saskaras ar problēmu, kas saistīta ar gurķu saduļķošanos, un pēc tam reiz rūpīgi saliktos gurķus viņas vienkārši aiznes uz atkritumu tvertni. Šīs nepatikšanas var rasties vairāku iemeslu dēļ, no kuriem visbiežāk ir netīrumi burkās vai nepietiekama sterilizācija.

Daudzi cilvēki iesaka no jauna salikt sālījumu un atkārtot konservēšanas procesu jau pašā sākumā, taču es personīgi šādos brīžos īsti nevēlos tērēt laiku šādiem eksperimentiem, tāpēc daru savādāk.

Kad ar mani notiek kaut kas tāds, es izmetu duļķainos gurķus – kāpēc gan kaut ko tādu saglabāt?! Ja tu šādi domā, tad es tev iemācīšu kā visu izdarīt tā, lai gurķus nevajadzētu izmest ārā.

Esmu atradusi sev to turpmākās pielietošanas veidu, kuru izmantoju vairāk nekā gadu. Šajā rakstā es jums pastāstīšu, ko es daru ar gurķiem no burkām, kurās sālījums ir kļuvis duļķains – es ceru, ka jums patiks mans padoms!

Tātad, pirmais, ko es daru, ir atvērt duļķaino burku un izņemt no tās gurķus. Tad es sagriežu dārzeņus kubiņos, lai tos varētu pievienot salātiem vai zupām.

Tad es paņemu nelielu trauku, pārlieku tajā visas gurķu šķēles un piepildu ar sālījumu. Atliek tikai pārvietot trauku uz saldētavu, lai gurķi klusi gaidītu savu laiku tur, kad būs nepieciešami.

Lasi vēl: Debešķīga gurķu mērcīte; Var ēst ar praktiski visa veida ēdieniem, kuri jums garšo

Ja vēlaties ietaupīt vietu saldētavā, gurķus varat ievietot izturīgos plastmasas maisiņos, lai tie būtu daudz kompaktāki.

Pēc tam es vienkārši izņemu gurķus pēc vajadzības, atkausēju un izmantoju paredzētajam mērķim – vai nu pievienoju Olivjē vai sautējumam.  Jums vienkārši jāpavada dažas minūtes dārzeņu griešanai, un gatavs ir brīnišķīgs saldēts “pusfabrikāts”!

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru