Ja jums stipri velk uz saldumiem, tad organisms signalizē par šīs vielas trūkumu tavā organismā

Mēdz būt tā, ka ziemā mēs īpaši daudz lietojam nevēlamus pārtikas produktus. Cilvēki, kas vēršas pie dietologiem, sūdzas, ka aukstajos gada mēnešos viņiem vairāk nekā citos gadalaikos kārojoties kūkas, citus saldumus vai burgerus.

Šāda vēlme nerodas vienkārši tāpat: tas vienmēr ir organisma bioķīmiskais pieprasījums pēc nepieciešamās pārtikas piegādes. Šajā gadījumā, visticamāk, tas ir signāls, ka ķermenim trūkst D vitamīna, vēsta vietne obozrevatel.com, atsaucoties uz dietoloģi Natāliju Samoiļenko.

Pēc viņas paustā, ir ļoti svarīgi ieklausīties savā organismā, bet tad, ja tu gribi desu, tad tas ir nevis desas, bet gan tauku trūkums organismā. Tāpēc iekļauj uzturā veselīgos taukus, ko satur avokado, treknas zivis, vērtīgās eļļas (piemēram, olīvu, ķirbju, sezama eļļas).

Ārste paskaidroja, ka D vitamīns nav vitamīns klasiskajā izpratnē, bet gan hormoniem līdzīga viela, un tās deficīts var izraisīt hormonālus traucējumus. D vitamīns ir atbildīgs arī par kalcija un fosfora metabolismu – attiecīgi mūsu matu, nagu un kaulu stāvoklis ir atkarīgs no šā rādītāja. Biežas galvassāpes, apātija, miegainība, paaugstināta nervozitāte, atmiņas traucējumi ir D vitamīna deficīta simptomi.

Lasi vēl: Interesanta informācija par cilvēkiem, kas dzimuši janvārī. Tu šo noteikti vēl nezināji!

D vitamīna izstrādāšanās organismā ir atkarīga no saules gaismas, un ziemā, protams, ādā šī viela nonāk mazākā daudzumā. Starp citu, vairāki pētījumi rāda, ka pat saulainās Kalifornijas iedzīvotājiem mēdzot būt D vitamīna deficīts. Tāpēc aukstā laikā ir īpaši svarīgi kompensēt D vitamīna deficītu – ēst ikrus, aknas, sviestu, olas.

Ziemā profilakses nolūkos D vitamīnu vari lietot pa 1 tabletei katru rītu tukšā dūšā. Profilaktiskā deva ir 2000 SV (starptautiskās vienības). Protams, vislabāk ir saskaņot devu ar ārstu pēc tam, kad veiktas analīzes D vitamīna līmeņa noteikšanai.

Avots:

obozrevatel

COMMENTS

Pievienot komentāru