Ja nomirst bērns, tad Dievs vēlas lai tu zini šo un nevaino viņu pie šīs traģēdijas. Iespējams ap sirdi paliks vieglāk

Par šo tēmu cilvēki runā reti un cenšas izvairīties, taču šī sāpe tev ir jāizsāp un jāsaprot kāpēc tā. Mācītāji nolēma paskaidrot visiem tiem, kuriem sirsniņa sāp zaudējot savu bērniņu. 

Lasītāja iesūtīta ziņa:

Sveiki. Mans dēls, 9 gadus vecs, pirms 2 mēnešiem nomira no smadzeņu audzēja. Nebija satraucošu simptomu, vienu dienu vienkārši kļuva slikti, un nākamajā dienā viņš jau bija komā, nedēļu bija bezsamaņā, un nomira …vēzis… Manām bēdām un ciešanām nav robežu, un nav arī dzīves vairs man..

Mans jautājums ir šāds. Esmu lasījusi daudzas atbildes par bērnu nāvi. Es varu saprast, ka Tas Kungs rūpējās par mūsu bērniem, aizvedot viņus pie sevis, iespējams, novēršot nepatikšanas viņu ceļā un noziegumus. Bet kā tad saprast, ka citi bērni, nobrieduši, izdara slepkavības, kļūst par maniakiem, krāpniekiem utt.? Kāpēc Kungs bērnībā par viņiem nerūpējās, neņēma viņus pie sevis? Kāpēc viņi visu dzīvi dzīvo?

Priesteris Romāns Posipkins atbild:

Pirmkārt, lūdzu, pieņemiet sirsnīgāko līdzjūtību par zaudējumu, kas jūs piemeklējis. Protams, visi pareizticīgie kristieši saprot, ka bērni, pēc Kunga domām tiek paradīzē. Mēs mīlam savus bērnus, un šajā dzīvē ir grūti piedzīvot šķiršanos no viņiem. Mēs saprātīgi saprotam, ka mūsu bērniem būs labāk ar Kungu, taču mūsu jūtas, sirsnīgā mīlestība pret viņiem dominē pār saprātu.

Kāpēc Tas Kungs bērnus pie sevis ņem tik jaunus? Es jums atbildēšu, kā pats to saprotu. Tas nenozīmē, ka Tas Kungs atņem bērnus, jo, pieaugot, viņi izdarīs briesmīgus noziegumus, un Kungs viņus no tā izglābj.

Tātad, manuprāt, nav taisnība tā domāt. Atcerēsimies kopā ar jums piemēru no Evaņģēlijas faktu. Atcerieties, kurš pie krustiem karājās Kristus labajā un kreisajā pusē? Divi laupītāji. Abi viņi visu mūžu pārkāpa Dieva baušļus, grēkoja, visticamāk, nogalināja… Tomēr Kungs bērnībā viņus pie sevis nepaņēma. Kāpēc?

Bet, pirmkārt, ir svarīgi saprast: nāve pie mums nenāk no Dieva. Bērnus neņem Dievs, bet gan ļaunums, kas valda mūsu pasaulē. Dievs nāca pasaulē tikai tāpēc, lai uzvarētu nāvi. Uzvarot nāvi ar nāvi un dodot dzīvību mirušajiem. Jūsu bērns nomira, jo mēs visi tagad esam mirstīgi, bet mēs mirstam dažādos laikos un dažādos apstākļos. Bet Tas Kungs mums ir devis mūžīgo dzīvi. Mēs, ticīgie, nāvi parasti saprotam atšķirīgi. Mums viņa ir mūžīgās dzīves sākums. Kas attiecas uz bērniem, mēs varam būt pārliecināti, ka viņi uzreiz nonāk Debesu valstībā. Daudzi svētie par to runā.

Kāpēc Dievs var ļaut bērniem mirt? Man šķiet, ka Tas Kungs ņem sev tikai tos, kuru turpmāko dzīvi piepildīs dažas īpaši grūtas ciešanas vai kārdinājumi pieaugušo pasaulē, piepildīti ar grēku. Atņem žēlastību.

Lasi vēl: Apmaiņa ar sievām uz vienu nakti, daudzsievība un citi ļoti dīvaini paradumi kultūras, kurus lasot tev atkārsies žoklis

Varbūt šādi Tas Kungs izglāba jūsu bērnu, aizvedot viņu uz Debesu valstību. Un viņš deva jums iespēju lūgt par viņu, un varbūt tieši tas jūs noveda pie Dieva un līdz ar to arī pestīšanai. Kāpēc dažos gadījumos Dievs šādā veidā novērš katastrofu, kas jau drīz sāksies bērna dzīvē, citos – nē – mums tagad netiek dota iespēja to uzzināt.

Izturību un sirdsmieru!

Avots:

foma

COMMENTS

Pievienot komentāru