Jau septīto gadu – GGFEST aicina uz Ventspili

Vasarā siltos laikapstākļus festivālos steidz baudīt ikkatrs. Tas ir īstais laiks aktīvam dzīvesveidam, un viens no šīs vasaras aizraujošakajiem notikumiem šai jomā ir Ghetto Games festivāls Ventspilī jeb GGFEST, kas norisināsies no 27.-29.jūlijam. Šogad GGFEST Ventspilī piedalīsies 1200 sportisti no 21 pasaules valstīm, pārstāvot 16 dažādus sporta veidus.

Ventspils – ekstrēmo sporta veidu rezidence

Šogad Ghetto Games festivāls jau 7 reizi norisināsies Ventspilī, kas pamatoti izvēlēta par festivāla mājvietu. Ventspils ir viesmīlīga pilsēta ar sakārtotu vidi, kā arī atpūtas iespēām ikvienam – no mākslīgi uzbērta kalna un nepieradinātā veikparka Piedzīvojumu parkā līdz labiekārtotai Zilā karoga pludmalei un brīvpieejas sporta laukumiem!

Ventspils pilsētas pašvaldība atbalsta ekstrēmo sporta veidu attīstību – īpaši šīm sporta disciplīnām radīta mūsdienīga infrastruktūra Ventspilī, kā arī jau 7. gadu tiek finansēta Ghetto Games festivāla norise Ventspilī!

Labs noskaņojums – Tava ieejas biļete GGFEST!

Ieejas biļešu cenas daudzos vasaras festivālos mērojamas desmitos, pat simtos eiro. Neatkarīgi no vecuma, dzimuma, tautības vai iecienītās saldējuma garšas, GGFEST visiem apmeklētājiem pieejams bez maksas, kas ir liels retums šāda mēroga izklaides pasākumiem. Vienīgais nosacījums – līdzi jāņem labs noskaņojums, lai var tajā dalīties ar citiem festivāla apmeklētājiem, tādējādi vairojot GGFEST pozitīvo atmesfēru.

Festivāls visai ģimenei!

GGFEST ir pasākums, kuru vislabāk izbaudīt ar ģimeni vai draugu lokā. Aizraujoši šovi un jautras aktivitātēs bērniem ir lielisks veids kā pavadīt laiku kopā ar savām atvasēm vai varbūt tieši otrādi – bērniem šī ir lieliska iespēja parādīt saviem vecākiem un vecvecākiem to, kas viņus patiesi aizrauj un liek sirdij pukstēt straujāk.

GGFEST – notikums, kur tiekas aktīva dzīvesveida cienītāji!

Ghetto Games festivāla vērtības ir radošs un aktīvs dzīvesveids, kā arī pamatā visam – drosme darīt to, ko mīli. Šis pasākums ir lieliska iespēja smelties iedvesmu un nepieciešamo motivāciju sev un tuviniekiem, lai pievērstos aktīvam dzīvesveidam. Ja Tavam puisim vajag motivāciju nodzīt ziemas riepu, aicini viņu uz GGFEST, lai paskatās uz džekiem, kam šajā jautājumā nav problēmu. Pati arī vari paskatīties.

Kā tā? Vienlaikus ekstrēmākais un draudzīgākais festivāls!

GGFEST ir viens no vadošajiem ekstrēmo sporta veidu festivāliem Eiropā, un šī pasākuma veiksmes stāsta pamatā ir viens ārkārtīgi svarīgs priekšnosacījums – draudzība. Šeit Latvijas labākie ekstrēmo sporta veidu meistari stājas līdzās pasaulslaveniem ārzemju profesionāļiem un abu sejas rotā smaids un sapratne. Mērķis ir nevis pārspēt sāncensi, bet gan pārvarēt savas robežas un bailes. Par motivāciju kalpo spēcīgais publikas atbalsts. Veiksmes formula ir vienkārša – jo skaļāk publika gavilēs, jo dullākus trikus izpildīs drosmīgie sportisti.

Ievērojamākais basketbola notikums Latvijā!

Gan Ghetto Games kustība, gan Ventspils pilsēta var lepoties ar dižām basketbola tradīcijām. Tikai likumsakarīgi, ka ievērojamākais basketbola notikums Latvijā šogad norisināsies tieši GGFEST ietvaros. Prestižajā “FIBA 3×3 Challenger Ventspils” tiksies spēcīgākās komandas no Serbijas, Slovēnijas, Krievijas, Slovākijas, Lietuvas, Gruzijas, Nīderlandes, Kosovas, Bosnijas un Hercogovinas.

GGFEST jau šovasar tas, kas Olimpiādē tikai 2020. gadā.

Olimpisko spēļu programmā tik tikko uzņemti tādi sporta veidi kā skeitbords, BMX frīstails, 3×3 basketbols un SUP sērfs. Ghetto Games kustība ir attīstījusi šos sporta veidus kopš saviem pirmsākumiem un Ventspilī būs skatāms tas, ko Olimpiādē varēs redzēt vien pēc vairākiem gadiem. Ja tas neliek piecelties no krēsla pašiem rūdītākajiem sporta faniem, tad atliek mājās skatīties tiešraidi no pasākuma. Caur ekrānu gan būs grūtāk noķert Ventspils jeb vietējās Kalifornijas neatkārtojamo atmosfēru.

Saule, jūra, ekstrēms pilsētā un prieks sirdī – tiekamies GGFEST!

Informējam, ka oficiālā “Ghetto Games festivāla Ventspilī” preses konference ir paredzēta š.g. 18.jūlijā, pl.13.00 kluba “First Mir” terasē. Aicinām visus mediju pārstāvjus!

Atrodoties Biedrības “STREETBASKET” (REĢ. 40008138116) organizētajos pasākumos, ar savu klātbūtni ikviens tās apmeklētājs apliecina, ka neiebilst pret fotografēšanu, filmēšanu un materiālu publicēšanu biedrības mājaslapā, sociālajos tīklos un citos publicitātes materiālos. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar biedrības pārstāvjiem.

Projekts tiek līdzfinansēts ar Eiropas Savienības programmas “Erasmus+: Sports” programmas finansiālo atbalstu. Par projekta saturu pilnībā ir atbildīgi tās autori un neatspoguļo Eiropas Komisijas un Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūras oficiālo viedokli.

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros un Eiropas Komisijas

„Ghetto Games festivāls” organizatori: biedrība “STREETBASKET”

„Ghetto Games festivāls” galvenie partneri: Ventspils pilsētas dome, Olimpiskais centrs “Ventspils”, Rīgas Brīvostas pārvalde, Latvijas Nafta.

„Ghetto Games festivāls Ventspilī” atbalsta: Latvijas Basketbola savienība, Maxima, PF “Ķekava”, Latvijas Tautas Sporta asociācija, Būvniecības ABC, Mangaļi, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra un Jaunatnes valsts programma.

Informatīvi atbalsta: Izdevniecība “Rīgas Viļņi”, Sporta Avīze, Vides reklāma “JCDecaux”, Radio TEV, TV24.

Pievienot komentāru