Jūs būsiet pārsteigti! Kā mājokļa sienu krāsa ietekmē jūsu veselību

Tiem, kas vēlas saglabāt savu veselību, speciālisti iesaka mainīt savu dzīvesveidu. Daudzi pētījumi pierādījuši, ka pašsajūtas uzlabošanai ir jāmaina sava mājokļa sienu krāsa.

Speciālisti iesaka sākt ar apgaismojumu. Spilgta gaisma naktīs var izjaukt dabisko miegu un bioloģisko pulksteni, samazinot veselīgam miegam nepieciešamā hormona melatonīna sintēzi. Šī hormona trūkums saistīts ar dažādām veselības problēmām, ieskaitot aptaukošanos, otrā tipa diabētu un, iespējams, arī vēzi.

Ja jums mājās ir oranžās vai sarkanās sienas, esiet uzmanīgi – šīs krāsas var palielināt stresa un trauksmes līmeni, un, visticamāk, izraisīs ādas niezi (iespējams tāpēc, ka tie atgādina par ādas iekaisumu), brīdina Kornela Universitātes zinātnieki.

Turklāt tika noskaidrots, ka spilgtas krāsas stimulē smadzenes un liek cilvēkamēst ātrākā tempā. Arī spilgti baltām virtuvēm var piemist tāds pats efekts.

Kas attiecās uz guļamistabu, tad pēc ekspertu domām gaiši zila krāsa ir labākā izvēle. Aptauja uzrādīja, ka cilvēki, kas gulējuši gaiši zilas krāsas guļamistabā, ar seksu nodarbojās biežāk nekā cilvēki, as gulēja neitrālās bēšīgās vai pelēkās krāsas istabās (3 reizes nedēļā salīdzinot ar 2 reizēm nedēļā). Turklāt gaiši zilās guļamistabas palīdzēja cilvēkiem ilgāk pagulēt.

Attiecībā uz televizora uzstādīšanu, ideālais attālums TV skatīšanai ir 1,5 reizi lielāks par paša televizora diagonāli. Tādējādi, ja televizora diagonāle ir 100 cm, tad jums jāsēž vismaz 1,5 metru attālumā no tā.

Lasi vēl: „Apnika būt par lelli,” slavenā meitene-Bārbija atteicās no sava ierastā tēla un tagad pārsteidz ar savu dabīgo skaistumu

Turklāt zinātnieki noskaidroja, ka plāni aizkari, caur kuriem iekļūst ielu apgaismojuma gaisma, palielina aptaukošanās risku. Tika atklāts, ka sievietēm, kuru guļamistabu logus aizsedz plānie aizkari, ir lielāks vidukļa apkārtmērs.

Avots:

womoninred

Pievienot komentāru