Kā jālūdzas, lai ģimenei netuvotos nelaime. Ļoti spēcīgi!

Pat laimīgākajās ģimenēs dažreiz rodas nepatikšanas un neveiksmes, starp laulātajiem rodas konflikti un ķildas.

Noteikti daudzi no jums pazīst situāciju, kad ir mīlestība un vēlme saglabāt ģimeni, bet kaut kas tomēr traucē normālu dzīvi. Spēcīgas lūgšanas palīdz padarīt laulāto dzīvi drošu uz visiem laikiem.

Kā un kad lūgties?

Lūgšanas par ģimenes labklājību var lasīt gan dievnamā, gan mājās. Ja nav iespējams apmeklēt pareizticīgo dievkalpojumus un jūs plānojat lūgties mājās, tad baznīcas veikalā iegādājaties sveces un ikonas.

Katrā ģimenē vajadzētu būt Glābēja, Jaunavas, Brīnumdarītāja Nikolaja, Svētā Pētera un Fevronija tēlam. Ikona ir sava veida starpnieks starp mums un Kungu, starp zemi un debesīm. Un sveces palīdz pēc iespējas tuvāk nokļūt tempļa atmosfērai un koncentrēties uz lūgšanu. Lasīšanas laikā pievērsiet uzmanību liesmai, tas palīdzēs novērst visas nevajadzīgās domas.

Obligāti atrodoties vienatnē, lai, lasot lūgšanas, jūs netraucētu sadzīves tehnika, bērnu un mājdzīvnieku svešas skaņas. Gaismai telpā jābūt vājai. Esiet koncentrēts un uzmanīgs, padzeniet no galvas visas domas par dažādām lietām un problēmām. Centieties katru frāzi izteikt caur sirdi. Ja saprotat, ka šobrīd nav iespējams pareizi noskaņoties, labāk ir lasīt lūgšanas citā laikā. To vislabāk izdarīt no rīta pēc pamošanās, kad prāts joprojām ir gaišs un nav piesārņots ar problemātiskām domām, vai vakarā pirms gulētiešanas.

Kā mums palīdze lūgšanas?

Debesu spēki mūs atbalsta vienmēr un visā, mums vienkārši jāatceras katru dienu lūgt Dieva palīdzību, aizsardzību, ģimenes labklājību un gudrību, kā arī jāpateicas par visu, ko viņš mums ikdienā dod. Ir labi, ja laulībā jaunlaulātie savstarpēji izlemj veidot ģimenes attiecības, balstoties uz Tā Kunga gribu.

Kuros konkrētajos gadījumos būtu jālasa lūgšanas par ģimenes labklājību?

Kad vīrs un sieva nepārtraukti strīdas un dusmojas viens uz otru, aizvaino. Ikdienas vēršanās pie Dieva palīdzēs mīkstināt laulāto sirdis un mazinās lepnumu; iemācīs cienīt, saprast un klausīties vienam otru.

Kungs palīdzēs visgrūtākajā brīdī, kad ģimene atrodas uz šķiršanās robežas. Viņa spēkos ir novērst visus konfliktus un atjaunot dzīvesbiedru bijušās jūtas. Galvenais ir notīrīt negatīvismu prātā un atvērt savu sirdi Dievam.

Ja kāds no laulātajiem ir pārstājis mīlēt savu partneri, sāk domāt par citiem vai pat piekrāpj, ir svarīgi meklēt palīdzību no augstākajiem spēkiem. Viņu spēkos ir izdzīt no cilvēka visus dēmonus.

Kad ģimene piedzīvo finansiālas grūtības un vajadzības, nevajadzētu lūgt Dievam vairāk naudas. Lūdziet labu darbu, lūdziet, lai Dievs dod spēku adekvāti izkļūt no sarežģītas situācijas.

Lasi vēl: Lūk, kādi bija bērnudārzi, uz kuriem devās mūsu mammas un vecmāmiņas

Spēcīga lūgšana

Jūs varat vērsties pie Dieva arī saviem vārdiem. Bet būs labāk, ja iemācīsieties no galvas sekojošu lūgšanu tekstu:

“Visvarenais kungs, debesu Tēvs! Es lūdzu, lai dāvini ģimenes labklājībai. Piešķirmums ģimenes laimi un mīlestību vienam pret otru, lai katru gadu mūsos šīs sajūtas tikai vairojas un stiprinās. Māci man, Dieva kalpam (vārds), mīlēt manu dzīvesbiedru, Dieva kalpu (vārdu) no visas sirds, kā mūs mīli Tu un Tavs dēls Jēzus Kristus. Dod mums priekšstatu par to, ko izmest no mūsu dzīves un ko iemācīties ģimenes laimes dēļ. Piešķir mums gudrību vārdos un darbos, lai mēs neapjuktu un nekaitinātu viens otru. Āmen.”

Galvenais atcerēties, ka laulība bez Dieva ir lemta neveiksmei. Šāda laulība kļūs par ļaunu spēku ķīlnieku, jo tai tiek atņemta tikumība un svētība.

COMMENTS

Pievienot komentāru