Pāvilostas SPA viesnīcas attīstītājs uz tiesas sola

SIA “Kuldīgas būvserviss” ir iesniedzis SPA HOTEL OTTO Pāvilostā attīstītāja SIA “AVIAO” maksātnespējas pieteikumu.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas pieņēmusi SIA “Kuldīgas būvserviss” pieteikumu par SIA “Aviao” maksātnespējas procesa pasludināšanu. Maksātnespējas procesa pieteikums nozīmēts izskatīšanai tiesas sēdē 2019.gada 19.decembrī, plkst. 10.30. Lēmums nav pārsūdzams.

SPA HOTEL OTTO būvniecības darbi Pāvilostā, Dzintaru ielā 7 notiek kopš 2018.gada augusta. Plašāku sabiedrības ievērību tie izpelnījās rievpāļu iestrādāšanas laikā, kad kļūdainas ģeoloģijas dēļ ievērojami sarežģījās būvdarbi un izteiktā vibrācija ietekmēja apkārtējo iedzīvotāju ikdienu tādā mērā, ka sākās iedzīvotāju parakstu vākšana ar iebildumiem pret SPA viesnīcas būvniecību. Šie sarežģījumi ietekmēja arī būvniecību – palēninot būvdarbu gaitu un radot papildus izmaksas.

“Īpašuma attīstītājs AVIAO līdz šim ne tikai nav uzņēmies atbildību par sevis iesniegtās kļūdainās ģeoloģijas sekām, bet arī, nespējot panākt sev vēlamo, kopš š.g. augusta beigām ar apsardzes palīdzību ir pārņēmis būvobjektu, darbus atļaujot veikt vien atsevišķiem SIA “Kuldīgas būvserviss” apakšuzņēmējiem. Šobrīd būvdarbu līgums ar SIA “Kuldīgas būvserviss” ir izbeigts un būvdarbus turpina SIA “Kuldīgas būvserviss” šī objekta projekta vadītāja jaundibinātais uzņēmums SIA “Capric Management”. Papildus nekorektajai līguma pārņemšanai, AVIO nav veikusi samaksu par šī gada augsta beigās un septembrī izpildītajiem un apstiprinātājiem būvdarbiem 128 tūkstošu euro apmērā un faktiski izvairās no sarunām ar būvnieku” apstiprina valdes loceklis Mārtiņš Puķe.

SIA “AVIAO” pamatkapitāls ir 420’000 EUR un tā dalībnieki ir SIA “Mafanikio” (33.33%) un SIA “”Aeronorte” (66.67%). Vairākuma daļu turētāja SIA “Aeronorte” vienīgais īpašnieks ir SPA Viesnīcas projekta vadītājs Jurģis Sedlenieks.

Jurģis Sedlenieks ir dalībnieks arī uzņēmumos “Baltic Ad Hoc” SIA, “Solid Coffee” SIA, “Chateau Rouge” SIA, “Visikums” SIA, kā arī ir biedrības “RUI: Recognize. Understand. Include.” dibinātājs.

Pievienot komentāru