Kā mūs māna ginekologi; Protams, par šo tiek klusēts

Medicīnas zinātņu kandidāts, ginekologs un grāmatas “Godīga saruna ar krievu ginekologiem” autors Dmitrijs Ļubņins stāsta par to, kā “sieviešu ārsti” māna savus pacientus.

  • Dmitrijs, lūdzu, pastāstiet mums, kādas “sieviešu” slimības nav jāārstē?
  • Lielākā daļa ginekologu ļoti pārspīlē un iebiedē savus pacientus. Bieži vien pēc ārsta apmeklējuma sievietes ar asarām acīs iznāk no ārsta kabineta un ar vienu jautājumu: par ko man tas viss, un kur es to varēju iegūt? Patiesībā viss nav tik biedējoši, un puse no slimībām, kas atrastas uzņemšanas laikā, parasti nav jāārstē.

Krievijā ir trīs lietas, par kurām smejas visā pasaulē: mums ir diagnoze “disbakterioze”, mēs ārstējam dzemdes kakla eroziju un veicam grūtniecības saglabāšanu no pirmā trimestra. Šīs trīs lietas netiek veiktas nevienā civilizētā valstī pasaulē.

Dzemdes kakla erozija ir problēma, kuru cenšas neaiztikt, izņemot dažas specifiskas situācijas. Piemēram, ja ir virspusēji asinsvadu bojājumi, kas dzimumakta laikā izraisa asiņošanu (pēc dzimumakta, asiņošana). Šajā gadījumā erozija tiek novērsta.

Otrs gadījums ir saistīts ar to, ka aizaugušais epitēlijs rada pārāk daudz gļotu, un sieviete sūdzas, ka viņai ir daudz parasti balto izdalījumu.

Visos citos gadījumos šis stāvoklis tiek kontrolēts, veikta dzemdes kakla citoloģiskā analīze, novērtēts dzemdes kakla stāvoklis, un tas arī viss.

Problēma ir tā, ka ārsti neticami lielam sieviešu skaitam “konstatēt” dzemdes kakla eroziju, tomēr, kā jau iepriekš minēju, tik drastiska ārstēšana nav nepieciešama!

Otra slimība, ko bieži “konstatē” ārsti, ir ureaplazmas un mikoplazmas bezgalīgā ārstēšana. Šie mikroorganismi ir pārejoši, tas ir, tie periodiski dzīvo gan vīriešu, gan sieviešu dzimumorgānos. Tie nav absolūti bīstami, nerada neauglību,abortu vai citas komplikācijas.

Tomēr, šī problēma tiek nopietni ārstēta, daudzas dienas, un pat nedēļas liekot pacientei dzert “smagas” plaša spektra antibiotikas.

Nevajag ārstēt arī papilomas vīrusu. Viņu neārstē. Pasaulē nav nevienas zāles, kas to ietekmētu. Bet tomēr ārsti liek dzert pretvīrusu zāles, imūnmodulatorus, injekcijas.

Interesanti ir tas, ka lielākajai daļai šo medikamentu vispār nav bijuši nopietni klīniskie pētījumi, un neviens nezina, kādas būs to lietošanas sekas.

  • Vai “Gardasil” ir efektīvs?
  • Ir nepieciešams izšķirt, vai zāles ir paredzētas, lai novērstu esošo slimību, vai domāta kā vakcinācija. “Gardasil” ir vakcīna.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru