Kā pārbaudīt alkohola kvalitāti, izmantojot parastākās šķiltavas. Ar saviem spēkiem vari atmaskot ražotājus

Krievijas Nacionālās alkohola politikas izstrādes centra vadītājs Pāvels Šapkins ir nācis klajā ar metodi, kā mājas apstākļos pārbaudīt stipra un dārga alkohola kvalitāti, lai izvairītos no bīstamiem viltojumiem.

Viss ir ļoti vienkārši – tev tikai jāielej neliels daudzumsdzērienaēdamkarotē un jāaizdedzina ar šķiltavām. Ja liesma nav zaļa, bet zila, dzēriens etilspirta vietā satur veselībai un dzīvībai bīstamo metilspirtu – šādu produktunekādā gadījumā nedrīkst lietot, norāda eksperts.

Viņš arī uzsvēra, ka šo procedūru vislabāk var veikt pirms alkohola lietošanas un tikai tad, ja rodas šaubas par tā kvalitāti.  “Alkohola reibuma stāvoklī šādi “eksperimenti” ar uguni ir bīstami,” atzīmēja eksperts, piebilstot, ka visbiežāk tiek viltoti tieši stiprie un dārgie dzērieni.

Mūsdienās gan arvien izplatītāks kļūst uzskats, ka labākā izvēle ir pilnīga atteikšanās no alkoholiskajiem dzērieniem. Šo nostājuatbalsta Pasaules Veselības organizācijas speciālisti, kā arī Vašingtonas universitātes zinātnieki. Spirtoto dzērienu kaitīgumu pierādījuši vairāki jaunākie pētījumi.

Lasi vēl: Jau pierādīts: šis notiks visās mājās, kur atrodas itkā nevainīgā alveja

Turklāt vairākiem ekspertiem ir aizdomas, ka daudzos zinātniskos darbos, kas runā par labu mērenai alkohola lietošanai, ir neprecizitātes, kas ļauj apšaubīt iegūtos rezultātus.

Avots: zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru