Kā vienkārši un ātri pagatavot akniņu marinādi; ciemiņi pat pirkstiņus aplaizīs!

Strādājot ar aknām, pat neliela neuzmanība var sabojāt visu ēdienu. Galu galā šīs jums nav klasiskas kotletes vai karbonādes, jums ir jābūt īpaši uzmanīgiem ar aknām.

Pirmkārt, tas attiecas uz produkta sagatavošanu. Un šeit lielākās daļas mājsaimnieču galvenā kļūda ir neizņemt žultsvadus un plēvi no aknu virsmām.

Tieši tāpēc gatavie subprodukti var izrādīties izturīgi, ar rūgtu pēcgaršu. Tālāk jums vajadzētu veikt garšas pamatu – pareizo kodināšanu. Un šodien esam sagatavojuši jums ir sagatavojusi ko īpašu – aknu marinādi uz olu un sīpolu bāzes.

Tici man, ja reiz būsi pagatavojis šādi, tad neko citu vairs negribēsies. Aknas izrādās neparasti sulīgas, vidēji blīvas ar patīkamu aromātu.

 

Šo marinādes recepti zina ļoti maz pavāru, turklāt ļoti velti. Bet tā pagatavošanai ir nepieciešami visparastākie produkti. Aknas var marinēties no 1,5 stundas līdz dienai. Tas ir ļoti ērti, jo aknas sagatavosiet iepriekš un tieši pirms viesu ierašanās vienkārši apcepiet sagatavi.

Sastāvdaļas

Vistas aknas 700 g

Sīpols 1 gab.

Ola 1 gab.

Ķiploki 4 daiviņas.

Cukurs 1 tējk

Sāls 1 tējk

Soda 0,5 tējk

Saulespuķu eļļa pēc garšas

Kviešu milti 4 ēd.k. l.

 

Pagatavošana: 

Vispirms jums ir jāsagatavo marināde. Lai to izdarītu, sajauciet visas sastāvdaļas (izņemot sīpolus un miltus) ērtā bļodā. Pirms tam ķiplokus izlaiž caur presi. Pievienojiet savas iecienītākās garšvielas.

Izskalojiet aknas, noņemiet visas plēves sagrieziet vidējos gabaliņos. Sagatavoto produktu ieliek marinādē, samaisa un atdzesē. Atstājiet aknu gabaliņus marinādē vismaz 1,5–2 stundas. Pārklājiet sagatavi ar foliju. Jo ilgāk marinēsies, jo garšīgāks būs.

Lasi vēl: Lai burkāni būtu sulīgi, garšīgi un lieli, tie ir jāaplej ar šo šķīdumu; dalīšos ar jums savā noslēpumā

Sīpolu sagrieziet pusgredzenos un apcepiet augu eļļā, līdz tie ir mīksti. Pēc tam noņemiet gatavo dārzeņu no pannas. Katru aknu gabalu apviļā miltos un liek tajā pašā pannā.

Kad visi gabaliņi apcepti, liek tos pannā, te liek sīpolu un ar lāpstiņu visu samaisa. Tvaicējiet visu vēl 5 minūtes zem vāka.

COMMENTS

Pievienot komentāru