Kādas ir grūtniecības pirmās pazīmes vēl pirms mēnešreižu aizkavēšanās. Sievietes, jums tas noteikti jāzina!

Pirmie grūtniecības simptomi vēl pirms menstruāciju aizkavēšanās ir slikta dūša, galvas reibšana, velkošas sāpes vēdera lejasdaļā, krūšu jutīgums, garastāvokļa svārstības un citi organisma “pārsteigumi”. Kādas vēl pazīmes par grūtniecības iestāšanos parādās pirmajās nedēļās?

Kad un kā nosaka grūtniecības iestāšanos

Menstruāciju neesamība ir galvenā grūtniecības pazīme; pārējie simptomi tikai apstiprina, ka topošās mātes organisms pārkārtojas, lai iznēsātu bērnu.

Vairākums sieviešu sāk pievērst uzmanību grūtniecības pazīmēm pirmajās menstruāciju kavēšanās dienās – reibonis un nelabums, krūškurvja pietūkums, vēdera vilkšana. Ja tā notika iepriekš, tas bija skaidrojams ar mēnešreižu tuvošanos.

Ja menstruācijas nav sākušās paredzamajā laikā, tad no augļa ieņemšanas brīža ir pagājušas vismaz pusotra līdz divas nedēļas, un grūtniecības faktu var noteikt precīzi. Lai to izdarītu, tev ir nepieciešams:

– Veikt HCG (cilvēka horiona gonadotropīna) analīzi. HCG ir grūtniecības marķieris, tas pārtrauc menstruālo ciklu). HCG sāk izdalīties tūlīt pēc augļa ieņemšanas un pēc nedēļas parādās venozajās asinīs, bet pēc divām – urīnā: pēc šāda principa darbojas aptiekās nopērkamie grūtniecības testi.

– Doties uz pārbaudi pie ginekologa. Ar augļa ieņemšanas sākumu dzemdes kakls aizveras, dzemde kļūst cieta.

– Veikt izmeklēšanu ar ultrasonogrāfijas (USG) palīdzību. Mūsdienu USG aparāti spēj saskatīt embriju jau trešajā vai ceturtajā attīstības nedēļā.

Simtprocentīgu pārliecību par grūtniecības iestāšanos un precīzu tās termiņu noteiks visu triju izmeklējumu kopums.

Vairāki netieši grūtniecības simptomi menstruāciju aizkavēšanās pirmajās dienās, kas rodas visbiežāk:

– Reibonis

– Slikta dūša

– neparasts psihoemocionālais stāvoklis – nogurums, aizkaitinājums, apātija, garastāvokļa svārstības;

– akūta reakcija uz smakām un smaržām;

– velkošas sāpes vēdera lejasdaļā;

– bieža urinēšana;

– diskomforts sēdus stāvoklī.

Ir svarīgi atcerēties, ka grūtniecības iestāšanos var apstiprinātne ātrāk kā 7-10 dienas pēc ieņemšanas. Kamēr olšūna nav atstājusi olvadus un nav nostiprinājusies pie dzemdes sieniņas, HCG līmenis nav pietiekams, bet ultraskaņā embrijs vēl nav redzams. Taču tev nevajadzētu atlikt vizīti pie ārsta: simptomi, kas līdzīgi grūtniecībai, ir daudzām smagām un bīstamām patoloģijām.

Kādas ir grūtniecības pirmās pazīmes vēl pirms mēnešreižu aizkavēšanās

Grūtniecības pašas pirmāspazīmes pirmajās nedēļāspirms kārtējām mēnešreizēm daudzām sievietēm atgādina premenstruālā sindroma (PMS) simptomus:

– Lēkā asinsspiediens (biežāk tas ir pazemināts), reibonis, vājums: sirds un asinsvadu sistēma novirza ķermeņa resursus augļa attīstībai;

– Mainās krūtis. Paaugstinās to jutīgums, palielinās pietūkums, areolas kļūst tumšākas, uz tām parādās tuberkuli (“zosu āda”), iespējama caurspīdīga šķidruma izdalīšanās, uz krūtīm pastiprināti veidojas asinsvadu tīklojums.

– Agrīna toksikoze – nelabums, vemšanas lēkmes;

– Velkošas sāpes vēdera lejasdaļā, kas izstarojas jostas vietā;

– Diskomforts sēdus stāvoklī;

– Problēmas ar tualetes apmeklēšanu – bieža urinēšana, zarnu darbības traucējumi;

– Izmaiņas reakcijā uz garšu un smaržu, pārmērīga ēstgriba, vēlme lietot pārtikā nesaderīgus produktus;

– Emocionālā stāvokļa izmaiņas: garastāvokļa svārstības, apātija, miega traucējumi.

Daudzām sievietēm šādi simptomi ir pazīstami: pirmajās grūtniecības nedēļās sajūtas ir līdzīgas kā pirms mēnešreizēm, rodas tādas pašas hormonālas izmaiņas organismā.

Ir iespējami arī citi “pārsteigumi”: mainās āda (parādās vai pazūd pūtītes, akne, apsarkst seja, parādās vecuma plankumi, utt.). Deguns tek kā saaukstēšanās gadījumā, sākas iepriekš nenovērota alerģija pret kaut ko – šādi jaunajos apstākļos tiek iedarbināta imunitāte.

Vairākām topošajām māmiņām parādās neliela asiņošana – olšūna, kas piestiprinās dzemdē, var sabojāt kapilārus. Izdalījumi nav tādi paši kā menstruāciju laikā, tie ir sārti vai brūngani un ilgst ne vairāk kā dienu.

Ir svarīgi atcerēties – daudz kas ir atkarīgs no sievietes psihoemocionālā stāvokļa. Ja bērniņa ieņemšana ir ļoti vēlama (vai otrādi), tad pastāv varbūtība izjust grūtniecības simptomus uz iedomu pamata.

Lasi vēl: Dezinfekcijas līdzeklis pašu rokām. Vienkārši un ātri pagatavojams, tikpat efektīvs kā aptiekās nopērkamais

Piemēram, divas dienas pēc mēnešreižu aizkavēšanās sieviete var sajust pirmās pazīmes, kas raksturīgas grūtniecībai, – sākot no vemšanas un galvas reibšanas līdz garšas izmaiņām. Uzticies sev, bet konsultējies ar speciālistu. Ja ir pamanāmas izmaiņas ķermenī, dodies pie ārsta – mazuļa iznēsāšana ir nopietna lieta. Turklāt daudzām ginekoloģiskajām slimībām ir līdzīgi simptomi, kurus svarīgi nepalaist garām.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru