Kādēļ daudzas mātes uzskata, ka pamperi ir bīstami puisīšiem?

Bērnu sēkliniekos ir 7 membrānas. Tas ir kā liels termoss: tas sildīs jūs aukstā laikā un atdzesēs siltumā. 2002. gadā zinātnieki veica pētījumus par sēklinieku temperatūru zēniem vienreizlietojamos un atkārtoti lietojamos autiņos. Viņi neatrada nekādas atšķirības sēklinieku temperatūrā.

Turklāt zinātnieki ir noskaidrojuši, ka sēklinieku temperatūra 2-3 stundu laikā pēc autiņu lietošanas, ir ievērojami zemāka par bērna ķermeņa temperatūru.

Bet šeit ir vērts atcerēties, ka, jo ilgāk bērns atrodas piepildītajā pamperī, jo ilgāk viņš saskaras ar izkārnījumiem un urīnu, un jo ātrāk paaugstinās autiņbiksīšu temperatūra, kas nozīmē, ka pastāv iespēja iegūt smagu dermatīta un izsitumus.

Lasi vēl: Tie, kas sarunājas ar mājdzīvniekiem, ir paši gudrākie cilvēki

  1. Pamperi nerada “siltumnīcas efektu”

“Siltumnīcas efekts” notiek tur, kur it silts un mitrs. Bet modernās augstas kvalitātes vienreizlietojamās autiņbiksītes satur īpašu slāni, kas gandrīz uzreiz pārvērš šķidrumu gēlā, un pamperis, tāpat kā bērna āda, paliek sauss.

Un, ja nav mitruma, „siltumnīcas efekts” nevar rasties. Turklāt lielākajā daļā mūsdienu autiņbiksīšu ir tā saucamais “elpojošais slānis”, kas ļauj gaisam tikt cauri. Šis slānis palīdz novērst „siltumnīcas efekta” izveidi pamperos.

Avots:

vk

Pievienot komentāru