Kaimiņiene iemācīja man gatavot burkānu salātus korejiešu gaumē. Izmēģini, un tavas garšas kārpiņas gavilēs!

Mana kaimiņiene korejiete ierādīja, kā pagatavot gardus divu veidu burkānu salātus, kas dažkārt var aizstāt vakariņas (tos gatavoju, lai pietiek pāris dienām).

Šodien es arī tev pastāstīšu, kā tos uztaisīt. To var paveikt ļoti ātri un izdodas neticami garšīgi! Turklāt šāds gardums tev noderēs, ja vēlies iegūt vai saglabāt teicamu ķermeņa formu, jo šie salāti satur maz kaloriju.

Pirmā recepte

Sarīvējam 150 gramus burkānu uz rupjās rīves, ieliekam dziļā bļodā un pievienojam sāli un citronu sulu pēc garšas. Visu labi samaisām. Pēc tam sagriežam 100 gramus gurķu plānās šķēlēs un pievienojam burkāniem.

Novārām 200 gramus vistas krūtiņas un sagriežam mazos kubiņos. Krūtiņu var aizstāt ar iecientāko gaļu vai desu – es savukārt nolēmu pagatavot vieglāku variantu.

Sasmalcinātu gaļu vai desu pievienojam pārējām sastāvdaļām, pievienojam 100 gramus siera, kas sarīvēts uz smalkas rīves un 150 gramus kukurūzas. Pēc izvēles var pievienot sasmalcinātu ķiploka daiviņu.

Kā mērci pievienojam 50 gramus majonēzes vai skābo krējumu un visu labi samaisām.

 

Otrā recepte

Vispirms uz smalkas rīves sarīvējam 2 burkānus, 1 ķiploka daiviņu un 100 gramus siera. Ieliekam sastāvdaļas bļodā un pievienojam 2 ēdamkarotes majonēzes vai skābā krējuma. Visu kārtīgi samaisām līdz iegūstam viendabīgu masu.

Lasi vēl: Ja vārot zupu izveidojas liels putu daudzums, tad vajadzētu būt ļoti uzmanīgam!

Atliek tikai skaisti pasniegt sagatavotos salātus. Ņemam servēšanas gredzenu, novietojam uz šķīvja un liekam tajā salātus, vienmērīgi sadalot pa visu laukumu. Pēc tam noņemam gredzenu un dekorējam salātus ar zaļumiem.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru