Šādu plovu jūs vēl nebūsiet ēduši! Īsts kārums, kas ies pie dūšas visai ģimenei!

Ja kādreiz sakārojas kādu sēņu ēdienu, izmēģini šo lielisko plova recepti! Šī sātīgā maltīte bez gaļas piesies dūšu ikvienam, īpaši ziemas sezonā.

Sastāvdaļas

1 grams kaltētu bārbeļu ogu
2 sīpoli
1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
2 burkāni
2 ēdamkarotes gargraudu rīsu
1 grams franču garšaugu maisījuma
3 šķipsniņas sāls
4 daiviņas ķiploku
300 grami svaigu šampinjonu

 

Gatavošanas recepte:

Šā plova recepte noteikti nav klasika, tāpēc nav obligāti jāpievieno franču garšaugi un bārbeles ogas. Šīs abas sastāvdaļas var aizstāt ar citām atbilstoši tavai gaumei. Manuprāt, katrs no šā “orķestra instrumentiem” spēlē savu lomu, kā rezultātā sanāk ļoti garšīga, smaržīga un sātīga maltīte. Lūk, kā tā gatavojama!

Rīsus aplejam ar ūdeni un atstājam uz pusstundu. Pa to laiku notīrām un sagriežam sēnes. 15 minūtes cepam tās pannā ar augu eļļu. Sīpolu nomizojam un sagriežam kubiņos.

Pievienojam sīpolu sēnēm un sautējam vēl 10 minūtes. Burkānus nomizojam un smalki sagriežam. Pievienojam sēnēm un cepam vēl 10 minūtes. Tad pieliekam bārbeles un franču garšaugus. Cepam 5 minūtes.

Lasi vēl: Ja vārot zupu izveidojas liels putu daudzums, tad vajadzētu būt ļoti uzmanīgam!

Maisījumu pannā aplejam ar ūdeni, pievienojam tam rīsus un pieberam sāli. Uzliekam pannai vāku un gatavojam pusstundu. Pēc tam ieliekam pannā ķiplokus un vārām vēl 5 minūtes.

Ļaujam plovam pastāvēt zem vāka 10 minūtes – tad pasniedzam galdā. Labu apetīti!

 

Pievienot komentāru