Kaimiņiene pastāstīja, kā fiksi notīrīt piedegušu gludekļa apakšu. Man vairs nav kaunā jāsarkst par traipiem uz drēbēm

Kāda interneta blogere, ķīniešu valodas pasniedzēja, stāsta, kā pāris minūtēs notīrīt piedegušu gludekļa apakšu, lai gludināšanas laikā apģērbs netiktu nosmērēts vai sabojāts. Šo sadzīves knifiņu viņai ierādījusi kāda kaimiņiene laikā, kad jaunā sieviete dzīvojusi un mācījusies Ķīnā.

Lūk, viņas vēstītais!

Pirmajā laikā pēc ierašanās Ķīnā mitinājos īrētos dzīvokļos, kuros jau bija nepieciešamās sadzīves lietas. Tās bija nopircis pats īpašnieks vai arī iepriekšējie īrnieki.

Tā kā es mācījos un strādāju tikai nepilnu slodzi, naudas jaunu sadzīves ierīču iegādei nepietika, tāpēc izmantoju to, kas bija pieejams mājoklī, stāsta sieviete vārdā Nadja Podņebesnaja.

Reiz savā mācību iestādē, man nācās piedzīvot visnotaļ kaunpilnu situāciju. Kad biju aizgājusi līdz mācību auditorijai, pie manis pienāca pazīstams ķīnietis. Mums bija jauka saruna, bet pamanīju, ka viņš cieši vēro manu balto blūzi.

Nebiju pārliecināta, vai man vajadzētu jautāt viņam par šīs dīvainās uzvedības iemeslu. Varbūt Ķīnā tiek uzskatīts, ka balta blūze ir sliktas uzvedības pazīme?

Mans paziņa pirmais par to ierunājās: – Tev uz blūzes ir traips … Es pagriezu galvu uz aizmuguri un ak, šausmas, – ieraudzīju tumšu rūsas krāsas traipu. Kā ?! No kurienes tas varēja rasties?

Kā vēlāk izrādījās, uz mana vecā gludekļa apakšas bija uzkrājušies netīrumi, putekļi, pelējums un kaļķakmens – tādēļ uz izgludinātā apģērba radās traipi, kas visizteiktāk redzami tieši uz baltām drēbēm.

No rīta es steidzos un tikai nedaudz ieskatījos spogulī, tāpēc traipu nepamanīju. Nācās meklēt izeju no situācijas, jo, kā jau teicu, jauna gludekļa iegādei līdzekļu nebija.

Gribēju aizņemties gludekli no kaimiņienes ķīnietes, bet viņa, noklausījusies manu stāstu, piedāvāja citu risinājumu. Ātri vien mana miteklī viņa uzgāja līdzekļus, ar kuriem izdevās lieliski notīrīt gludekļa iekšpusi un ārpusi – elektroierīce kļuva spoža un tīra, gluži kā jauna.

Lasi vēl: Šobrīd mēness atrodas augošā fāzē – tev šajā laikā ir jāizdara viena vienkārša lieta, lai aizbiedētu neveiksmes un naudas trūkumu

Lūk, vairākas lieliskas receptes gludekļa apakšas notīrīšanai, kuras sniedza mana kaimiņiene. Visas ir vienlīdz iedarbīgas un pagalam vienkāršas, tev atliek tikai izvēlēties savējo.

Tīrīšana ar sāli

Uzklāj gludināmajam dēlim papīra salveti, uzber uz tās rupjo sāli un uzkarsē gludekli līdz maksimumam. Tad veic gludināšanu pāri sālim un salvetei kamēr netīrumi nonāk nost. Gludeklis vieglāk notīrīsies, ja izmantosi tvaika funkciju. Pēc tam kārtīgi notīri gludekļa apakšu ar ausu kociņiem, lai tā spraugās nepaliktu sāls graudiņi.

Tīrīšana ar dzeramo sodu

Ja tavos virtuves krājumos ir dzeramā soda, tad sajauc to ar ūdeni – šādi iegūsi maisījumu, kas lieliski tiks galā ar gludekļa netīro apakšu. Maisījuma uzsmērēšanai izmanto lupatiņu, bet gludekli atstāj neieslēgtu.

Noņem maisījumu ar citu tīru un samitrinātu drāniņu un tad ieslēdz gludekli, lai ar tvaika palīdzību pilnībā atbrīvotos no maisījuma paliekām.

Tīrīšana ar zobupastu

Zobupasta, kas lieliski noder vairāku sadzīves darbu veikšanā, ir teicams līdzeklis arī gludekļa tīrīšanā. Uzspied zobupastu uz zobu birstītes un ar to apzied neieslēgta gludekļa apakšu, neiesmērējot caurumos.

Tad ar tīru lupatiņu ierīvē virsmu ar apļveida kustībām. Lai zobupasta iedarbotos, atstāj to uz gludekļa pāris minūtes, bet pēc tam notīri ar tīru drāniņu. Tagad man vairs nav jāuztraucas, ka būs vēlreiz jāpiedzīvo kaunpilna situācija, kad apkārtējie man aizrādīs par traipiem uz apģērba.

COMMENTS

Pievienot komentāru