Kāpēc jūs nevarat gulēt ar kājām pret durvīm un vēl 5 gulēšanas aizliegumi. Jūs paši bojājat sev veselību

Kāds ir iemesls, kāpēc pat pilnīgā klusumā ne vienmēr ir iespējams aizmigt mīkstā gultā?

Mūsu ķermenis ir sakārtots tā, ka mēs nevaram aizmigt, kamēr kaut kas rada diskomforta sajūtu. Skanošs ods, suns, kas rej aiz loga, lietus skaņa vai sveša smaka telpā novērš uzmanību un neļauj pilnībā atpūsties. Cilvēks mētājas un grozās pa gultu, meklē ērtu pozu. Kāpēc?

Jūs guļat ar kājām pret durvīm

Pēc Fen Šui teiktā, tas nav ieteicams. Austrumu cilvēki uzskata, ka sapnī cilvēka dzīvībai svarīga enerģija miega laikā iziet caur durvīm.

Citām tautām ir līdzīga pārliecība. Piemēram, senie slāvi un skandināvi uzskatīja, ka durvis ir portāls uz citu pasauli. Un miega laikā dvēsele caur to ceļo. Ja jūs gulējat ar kājām pret durvīm, tad dvēsele var doties ceļojumā un pazust citās pasaulēs.

Daži arī uzskatīja, ka naktī uz istabu caur durvīm iekļūst ļaunie gari, kas traucē gulēt. Tāpēc viņš nevar aizmigt vai viņam ir murgi.

Daudzi šādu aizliegumu attiecina uz faktu, ka ar kājām pa priekšu iznes mirušos pa durvīm. Bet psihologi saka, ka tas nav nekas vairāk kā aizspriedumi. Un pat iesakiet gulēt ar kājām līdz durvīm.

Bet, ja jūtaties neērti un nevarat pietiekami labi gulēt, mēģiniet pārvietot gultu tā, lai negulētu ar kājām pret durvīm.Tāpēc gultu labāk novietot tā, ka pret durvīm jūs guļat ar sāniem vai galvu pa priekšu.

Jūs nevarat gulēt spoguļa priekšā

Mūsu senči uzskatīja, ka guļamistabā nedrīkst būt spoguļu. Tika uzskatīts, ka, ja guļošā cilvēka atspulgs iekrīt spogulī, rodas nepatikšanas. Tam nevar ticēt, bet baumas un uzskati nerodas no tukša gaisa.

Kāpēc to neklausīties? Patiešām, miegam spogulis nav nepieciešams. Un, ja vēlaties, lai guļamistabas spogulis būtu istabā, uzstādiet to tā, lai tas neatrastos pret gultu vai būtu paslēpts, piemēram, skapī.

Nelieciet istabas augus guļamistabā

Tas ir zinātniski pierādīts fakts. Daudziem cilvēkiem patīk izrotāt guļamistabu ar dekoratīviem mājas augiem. Tie rada svaiguma sajūtu, rada skābekli un priecē aci. Bet tikai daži cilvēki zina, ka naktī, kad nav saules gaismas, augi, gluži pretēji, patērē skābekli.

Tāpēc, ja jums patīk dzīvi augi guļamistabā, nodrošiniet labu ventilāciju. Arī grieztus ziedus paturēt nav ieteicams. Viņu aromāts var izraisīt bezmiegu un galvassāpes.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru