Katra glāze vai pudele var kļūt par pēdējo. Zinātnieki skaidro, kam kategoriski aizliegts lietot alkoholu

Pētījuma laikā zinātnieki pētīja vairāk nekā 140 pacientus ar alkohola kardiomiopātiju. Katrs no tiem nedēļā lietoja aptuveni septiņas vīna pudeles nedēļā piecu gadu garumā. Izrādās, ka defekta gēna esamība par 13,5% palielina slimību vai nāves iespējamību. Pasaulē ir ļoti daudz cilvēku, kas dzīvo ar šo defektu un pat nenojauš to, kādam riskam pakļauj savu veselību.

Lasi vēl: Sieviete pēc ilgām dzemdībām piedzīvo lielāko šoku dzīvē
Lai pārbaudītu eksperimenta patiesumu, zinātnieki nolēma pētīt arī tos cilvēkus, kas ārkārtīgi reti lieto alkoholu. Pētījumā piedalījās 716 cilvēki, kas alkoholiskos dzērienus lietoja pa retam tikai uz svētkiem, proti, viņu kardiomiopātiju nekādi nevarēja izraisīt alkohola lietošana. Izrādījās, ka defekta gēna esamība organismā var palielināt risku saslimt ar sirds slimībām par 30% vairāk pat tad, ja alkohols tiek lietots ārkārtīgi mazos daudzumos.

Lielbritānijas pētnieki iesaka cilvēkiem lietot alkoholiskos dzērienus divtik mazāk, kā tas tiek darīts pašlaik. Viņi uzskata, ka divtik samazināta nedēļas alkohola deva uzlabo atmiņu, ļaujot organismam arī daudz vieglāk atjaunoties.

avots

Pievienot komentāru