Ķermeņa signāli, kas brīdina – tu kategoriski nedrīksti lietot alkoholu! Ja tos ignorēsi, iedzīvosies nopietnās kaitēs

Teju ne visi cilvēki var lietot spirtotos dzērienus. Bet tiek uzskatīts, ka šie cilvēki, kuriem nepieciešama absolūta atturība no alkohola, ir ļoti veci, slimi vai gados pārāk jauni ļaudis.

Tomēr ir vairākas situācijas, kad pat pilnīgi veselam cilvēkamne tikai nav ieteicams lietot apreibinošus dzērienus, bet tie var būt pat kaitīgi. Šajā rakstā mēs runāsim tieši par šādām situācijām.

Seja pēc alkohola lietošanas apsarkst

Viens no biežākajiem, bet nereti ignorētajiem ķermeņa signāliem ir sejas apsārtums pēc alkohola lietošanas. Turklāt organisms šādā gadījumā var liecināt par vairākām problēmām vienlaikus.

Pirmkārt, runa var būt par alkohola nepanesamību. Šajā gadījumā alkoholu organisms uztver kā kaut ko naidīgu, un to lietot nedrīkst endokrīnās sistēmas asās reakcijas dēļ.

Otrkārt, tā var būt alerģija pret alkoholu; tiesa, tā sastopama daudz retāk. Bet alkohola lietošana arī šajā gadījumā ir nevēlama un var izraisīt diskomfortu.

Runa var būt arī par arteriālo hipertensiju, ko izraisa tieši alkohols. Un tas veselībai ir visbīstamākais variants.

Rūgta garša mutē

Šeit nav runa par to, ka pēc glāzes degvīna garša mutē kļūst rūgta un nepatīkama, bet gan par sajūtām pēcsvētku rītā. Ja, pamostoties no rīta pēc alkohola lietošanas iepriekšējā vakarā, un mutē ir rūgta pēcgarša, tad tas ir spilgts aizkuņģa dziedzeraproblēmu simptoms.

Ja cilvēks turpina lietot alkoholu, viņš var iedzīvoties pankreatītā jeb aizkuņģa dziedzera iekaisumā. Turklāt rūgtums mutē var liecināt par problēmām ar kuņģa gļotādu, kuru alkohols arī ietekmē ārkārtīgi negatīvi.

Caureja un kurkstēšana kuņģī

Ja pēc svētkiem rodas caureja un kuņģī parādās kurkstēšana, tad alkohols arī ir kontrindicēts. Šīs pazīmes signalizē par zarnu mikrofloras problēmām, ko izraisa alkohols.

Alkohola iedragātā mikroflora vājina imunitāti, rada barības vielu uzsūkšanās problēmas un pasliktina dzīves kvalitāti.

Migrēna

Pēc alkohola lietošanas, īpaši no rīta, bieži rodas galvassāpes. Īpatnība ir tāda, ka sāpes ir pulsējošas un lokalizējas tikai vienā smadzeņu puslodē.

Ja svētkos vai pēc tiem ir šādas sāpes, tad alkohola lietošana arī ir aizliegta. Alkohols provocē migrēnas lēkmi gan tiem, kas no tām cieš regulāri, gan tiem, kuri nekad nav saskārušies ar šīm nepatīkamajām sajūtām.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru