Ko darīt, lai tulpes vāzē kalpotu ilgāk? Pievienojiet lūk, šo ūdenim!

Kā paildzināt tulpju svaigumu, lai tās pēc iespējas ilgāk stāvētu jūsu mājās? Ir daži vienkārši un bezmaksas triki. Pateicoties viņiem, ziedi paliks tikpat skaisti kā veikalā.

Pirmkārt, tulpes ilgāk saglabāsies svaigākas, ja pirms ievietošanas vāzē nogriezīsi galus.

Pietiek nogriezt nelielu daļu no tiem (apmēram trīs centimetrus) ar asu nazi 45 grādu leņķī – pateicoties tam, tie daudz labāk uzsūks ūdeni, kas nozīmē, ka kalpos daudz ilgāk.

Pēc ūdens nomaiņas atkal jāgriež ziedi, bet jau par puscentimetru.

Otrkārt, vāzē nedrīkst būt pārāk daudz ūdens. Pietiek, ja ūdenī iegremdē tikai kātu galus. Ja tā ir pārāk daudz, augi novājinās.

Tāpat tulpēm pirms ievietošanas ūdenī der “noplēst” apakšējās lapas, pretējā gadījumā tās sāks pūt. Turklāt ūdenim jābūt arī remdenam – ne pārāk aukstam un ne pārāk karstam. Tulpes ir ļoti jutīgas pret to.

Ko pievienot tulpēm, lai tās ilgāk stāvētu?

Daži eksperti iesaka ūdenim ar tulpēm pievienot nelielu daudzumu cukura – pietiek ar pusi tējkarotes. Vāzē var iemest arī aspirīna tableti vai vara monētu. Iemesls ir vienkāršs – tas apturēs baktēriju un pelējuma vairošanos.

Lasi vēl: Kāpēc ķiploku lapas kļūst dzeltenas un kā ar to cīnīties; lūk, padomi!

Noderēs arī citi praktiski padomi. Tulpes nevajadzētu apvienot pušķī ar citiem ziediem (piemēram, narcisēm), jo tie ātri tulpes novājinās.

COMMENTS

Pievienot komentāru